Appell valgkampåpning 2011

Meldingen om terrorangrepene 22. juli for som en sjokkbølge gjennom oss alle.. Vi har i tiden som er gått vært gjennom ulike faser — sjokk- sorg — apati. Og ingen av fasene er vi riktig ferdig med. Vi har opplevd bekymrede barn som har bedt foreldrene trekke seg fra all politikk fordi det oppleves som noe farlig.. Dette er noe vi må bearbeide over tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det er imidlertid kort tid til valgdagen. Tiden fremover vil bli benyttet til å fremme kandidater, og lokale og regionale saker.

Demokrati betyr for Venstre at man skal kunne bryte meninger i det åpne rom, ha respekt for forskjelligheter og bruke de ulike meninger til å finne stadig bedre løsninger og innfallsvinkler. Vi trenger den konstruktive uenigheten. Derfor er vi i Venstre også glad for at så mange har sagt seg villig til å være med på å forme Hamarøy-samfunnet og Nordlandssamfunnet. I Hamarøy stiller hele 5 partier lister. Dette synes Venstre er kjempe bra. For Venstre er dialogen og debatten viktig — viktigere enn å utøve makt gjennom flertallsstyring. Venstre ønsker å fremstå som initiativrikt, samarbeidende og inkluderende. Et parti som kan nås på en åpen måte av absolutt alle, der man ønsker løsninger og gode resultater. Venstre bygger ikke sin politikk på generell misnøye. Venstre ønsker en positiv utvikling i relasjoner mellom mennesker, for næringsliv, forvaltning, og mangfold i samfunnet der ulikheter er berikende.

Hamarøy trenger den kreative og positive tenkning kandidatene på listene representerer. For dere som har valgt ikke å stå på ei politisk liste — vi trenger dere i tenking, og vi trenger dere som velgere både ved lokalvalg og fylkestingsvalg. Ønsker de øvrige partiene lykke til. Godt valg!

May Valle 13-8-2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**