Vestby trenger et mer kompakt sentrum

Sentrum har et uunyttet potensiale som må tas i bruk, mener Vestby Venstre. Sentrumsutvikling er mer enn et par gangstier og en scene ved rådhuset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Bilen i sentrum
I dag fremstår sentrum som en stor parkeringsplass rundt noen få sentrale bygninger. Med kreativ og god planlegging kan bilene få plass i egne bygg eller under jorda, mens dagens parkeringsplasser kan bli attraktive boliger og forretningslokaler.

Vestby sentrum - utvikling

Nye bygninger
Jeg tenker meg en rad bygårder langs Sentrumsveien, med et parkeringshus på plassen bak sparebankgården, sier Terje Vidar Høvik. Med handel og service i 1. etasje og leiligheter over ville det bli en trivelig gate mellom de nye byggene og Rema 1000, biblioteket og postkontoret.

Ved å beholde Polet, post og bank, samt dagligvarebutikker i sentrum, vil det fremdeles folk trekkes den veien også når senteret er på plass. Med en bevist satsning fra kommunen kan de nye byggene tiltrekke seg småbedrifter som blir et fellesskap.

Uten å ta av matjorda
Andre tomter som kan utvikles er området mellom Coop Extra og Vestby Mølle, langs jernbanelinja fra Shell til Vestby videregående. Det er mye som kan gjøres før man begynner å vurdere om jorder skal benyttes til annet en landbruk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**