Rødgrønt hastverk om Lyfjell

Med knappest mulig margin ble en ny reguleringsplan for Lyfjell vedtatt i gårsdagens kommunestyremøte i Fet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 1. kandidat Tine Jahren.

1. kandidat Tine Jahren.

Venstre stemte for å utsette behandlingen av denne saken da vi synes det ville være mer demokratisk at vi lar det kommende kommunestyret få bestemme hvorvidt et nytt sykehjem skal lokaliseres på Lyfjell eller ei. Dette er en viktig sak for veldig mange og vi mener de har grunn til å være skeptiske til den økte trafikken i et boområde med svært mange små og myke trafikanter et sykehjem på Lyfjell nødvendigvis vil medføre. Jeg har selv hatt barn i Ramstadskogen barnehage og vet hvor problematisk adkomsten til dette området er, dette må avklares før vi kan vedta en ny reguleringsplan for området, og de som er direkte berørt må få lov å si sitt.

Denne diskusjonen handler jo også tildels om hvem som skal bygge og drive det nye sykehjemmet, den evinnelige drakampen om privat eller offentlig. Problemet er at det finnes ikke noe klart fasitsvar på hvilken driftsform som er best, det finnes gode og dårlige eksempler på begge deler. For vår del kunne gjerne ideelle og frivillige organisasjoner og stiftelser i mye større grad drive helse- og omsorgsinstitusjoner, Feiringklinikken er et godt eksempel på hvordan det kan gjøres.
Vi er ikke så opptatt av om de varme hendene er private eller kommunale, vi kommer uansett til å stemme for det alternativet som gir innbyggerne i Fet den beste tjenesten, det er det som betyr noe for oss .

Tine Brubak Jahren
1. kandidat Fet Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**