Hyggelig henvendelse fra Ap-velger

Denne uken fikk Bergen Venstre en hyggelig henvendelse fra en velger som tidligere har stemt Arbeiderpartiet, men som har ønsket å redegjøre for hvorfor han stemmer Venstre i Bergen i år. Leserbrevet under er sendt av Håvard Sannes. Vi skulle selvsagt helst se at Håvard likte Venstres politikk aller best, men synes tilbakemeldingen er hyggelig likevel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Rådhuset Bergen

Foto: Ukjent

Effektiv stemming

Mange hevder at et borgerlig flertall uten Frp er umulig. Fra et lokalpolitisk perspektiv her i Bergen vil jeg begrunne hvordan det likevel kan være mulig.

Jeg har alltid stemt AP. Og AP er fortsatt mitt parti nr 1. Hvorfor stemmer jeg Venstre denne gangen?

1) Jeg mener at noe annet enn et borgerlig flertall er totalt urealistisk i her i Bergen pr dags dato.

2) Det viktigste for meg som velger er å stemme vekk den politikken jeg liker minst dersom det ikke er mulig å stemme frem den politikken jeg liker best. I Oslo eller Trondheim ville det vært mulig for meg å stemme frem den politikken jeg liker best, i Bergen må jeg stemme vekk den politikken jeg liker minst.

3) I likhet med folk flest ønsker jeg ikke mørkeblå politikk. Mørkeblå politikk er å gå baklengs inn i fremtiden, spesielt når det gjelder miljøet. Om alternativene er mørkeblå eller blågrønn politikk velger jeg helt klart blågrønn politikk.

4) Stortingsvalg og kommunevalg er to ulike ting. På lokalplan har Venstre tyngde og troverdighet på de viktige områdene kollektivtrafikk, miljø, byutvikling, kultur og oppvekstvilkår.

5) Et H/Krf/V-flertall er absolutt innen rekkevidde i Bergen. Det har vært dokumentert på flere meningsmålinger. Men kanskje viktigst er det at Venstre i lokalpolitikken har et meget stort velgerpotensial og sympatisører; både blant hjemmesittere og fra andre partier på begge blokker.

Den eneste muligheten for at Bergen skal få en grønnere politisk retning, er faktisk at alle som sympatiserer med Venstre, stemmer Venstre ved årets valg.

Så er det politiske landskapet og de politiske konstellasjonene ulike fra kommune til kommune. Uansett bør enhver velger tenke over hvordan deres stemme skal ha mest mulig effekt.

Håvard Sannes, Bergen

Innlegget er publisert på Venstres nettsider med tillatelse fra forfatteren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**