Fremdeles ingen avklaring

Blir det rødgrønt eller borgerlig styre i Nes de neste fire årene? Svaret er fremdeles ikke klart.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Valg

Valgresultatet har gitt en mandatfordeling på 18 representanter til dagens rødgrønne styre og 17 til den borgerlige siden. Jokeren er Senterpartiet, som ikke har tatt standpunkt til om de fortsetter sammen med de rødgrønne. De driver nå forhandlinger med begge sider.

I følge Raumnes var det nærmest tilfeldigheter som avgjorde det rødgrønne flertallet. Ikke bare var det få stemmer som skilte — 4 mindre til Sp eller 8 flere til Høyre og den borgerlige siden ville hatt flertall i kommunestyret — men også størrelsen på kommunestyret spilte inn.

Øystein Smidt

Nåværende kommunestyre har bestått av 41 representanter. Det ble ifjor redusert til 35 representanter, og vil gjelde fra den kommende perioden. Nå viser det seg at alle andre antall ville gitt et borgerlig flertall.

— Dette er en underlig sak, sier Øystein Smidt til avisa.

For øvrig fikk den borgerlige siden flertallet av stemmene, men fordelingen av mandater etter valgloven førte til rødgrønt flertall i kommunestyret. Men det flertallet er altså avhengig av at Senterpartiet fortsetter i det samarbeidet. Svaret på det er ventet å komme i midten av den kommende uka.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**