Viktig anerkjennelse av kvinners fredsinnsats

Venstre gratulerer Liberias president Ellen Johnson-Sirleaf, den liberiske fredsaktivisten Leymah Roberta Gbowee og den jemenittiske journalisten og fredsaktivisten Tawakul Karman med Nobels fredspris

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Venstre gratulerer Liberias president Ellen Johnson-Sirleaf, den liberiske fredsaktivisten Leymah Roberta Gbowee og den jemenittiske journalisten og fredsaktivisten Tawakul Karman med Nobels fredspris

Trine Skei Grande på talerstolen under Venstres landsmøte 2010.

Foto: Daniel Rugaas

– Disse tre kvinnene er svært verdige vinnere av Nobels fredspris. Deres innsats mot undertrykking av kvinner og for ikke -voldelig fredsbygging fortjener verdens anerkjennelse, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

– Det er svært positivt at Nobelkomiteen har valgt å løfte kvinneundertrykking og ikke – voldelig fredsbygging som tema. Dette er etter Venstres mening helt klart i tråd med Nobels testamente, sier Venstrelederen.

Kvinner, fred og sikkerhet
Venstre er også svært glad for at Nobelkomiteen eksplisitt viser til FN-resolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet i sin begrunnelse for tildelingen. Det er dessuten en viktig symbolikk i at Ellen Johnson-Sirleaf – Afrikas første, demokratisk valgte, kvinnelige statsleder – er en av dem som skal motta fredsprisen.

– Prisen er også en anerkjennelse av kampen for frihet og demokrati som har preget den arabiske våren, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**