Unge Venstre følger Råde Venstres eksempel

Unge Venstre vedtok lørdag en politisk uttalelse som sier at Venstre skal søke regjeringsmakt etter valget i 2013. De mener at et borgerlig flertall skal føre til en borgerlig regjering, og dermed følger Unge Venstre Råde Venstres eksempel fra forrige måneds kommunevalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Lilleng (t.h) enig med Unge Venstre. (Her sammen med Hobøls nye varaordfører Simen Saxebøl)

Lilleng (t.h) enig med Unge Venstre. (Her sammen med Hobøls nye varaordfører Simen Saxebøl)

– Dette mener jeg er veien å gå for Venstre på landsbasis, så jeg støtter Unge Venstre i dette, kommenterer Råde Venstre-leder Christian Holstad Lilleng. – Vi må være ærlige på hvor vi vil og hvem vi støtter og/eller vil samarbeide med. Noen vil helt sikkert kritisere Unge Venstre for å “lefle” med FrP, men det er slettes ikke det de gjør med dette. De sier bare at Venstre er et borgerlig parti, og at Venstre vil sikre en borgerlig regjerning etter valget.

Som Råde
Lilleng mener dette er helt på linje med hva han og Råde Venstre gjorde i kommunevalget for en måned siden. – Ja, vi gikk for et styringsskifte, ble valgt på et styringskifte og gjennomfører nå et styringskifte her i Råde. Det blir selvfølgelig litt merkelig å sammenlikne Norge med Råde, men Norge trenger også det samme skifte spesielt siden dagens regjering går så på tvers med Venstres hovedsaker som de gjør.

Lilleng er også enige i at man ikke skal avgjøre hvordan regjeringen blir før etter valget. – Jeg tror det blir en H/V/Krf- eller en H/Frp-regjering, men det får valgresultatet og forhandlingene i etterkant av valget avgjøre. Som UV skriver i sin uttalelse, så kommer det ann på hvilke saker Venstre får gjennom. Vi skal ha den dypeste respekt for ønskene til de andre partiene også, og selv om det er gunstig å være i regjering ser man helt tydelig at man kan få like mye, og kanskje ennå mere, gjennomslag dersom man kun er et støtteparti.

Lilleng viser her til resultatene fra Oslo-politikken i forrige valgperiode hvor byrådet bestående av H/FrP fikk gjennom ca 20% av sine saker, mens Venstre som støtteparti fikk gjennom over 40% av sine.

Viktig å være tydelige

 Sveinung Rotevatn og Unge Venstre med viktig uttalelse om Venstres planer etter 2013-valget.

Sveinung Rotevatn og Unge Venstre med viktig uttalelse om Venstres planer etter 2013-valget.

– Unge Venstre er den av ungdompartiene som har mest inflytelse på “moderpartiet” i følge Trine Skei Grande, så denne saken kommer nok raskt opp på agendaen, mener Lilleng – Det er ikke sikkert alle henger med på Unge Venstres tankegang, så UV-leder Sveinung Rotevatn må nok bruke litt tid på å overbevise en del av den mest FrP-fiendtlige delen av partiet. Men jeg mener som sagt at tydelighet ovenfor velgerne er veldig viktig. Bare se på oss i Råde som gikk fra 2,2 til 10,1% gjennom å være tydelige. Det er sikkert noen som ikke liker at vi er samarbeider med H og Frp her i Råde, men folk var 100% klar over at vi gikk for et skifte og jeg har fått bare positive tilbakemeldinger i etterkant, avslutter Lilleng som samtidig gratulerer Sveinung Rotevatn hjerteligst med gjenvalget som UV-leder. – Han er utrolig flink og er en viktig del av Venstres fremgang de siste årene!

Unge Venstre uttalelse finner du her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**