Vil redusere byggesaksgebyrene for bygging av passivhus

Venstres Karl M. Buchholdt vil at Levanger kommune skal redusere byggesaksgebyrene for bygging av passivhus. Han stiller spørsmål om ordfører Robert Svarva vil redusere byggesaksgebyrene eller innføre null gebyr for bygging av passivhus i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Passivhus er et enkelt og rimelig tiltak for å oppfordre folk til å redusere energibruken. Det bygges ikke passivhus i Levanger kommune i dag. Levanger Venstre vil gi minst 50 prosent reduksjon i byggesaksgebyrene for passivhus i kommunen for å stimulere til bygging av mer energieffektive bygninger.

-Passivhus kjennetegnes med at de har et meget lavt energibehov, godt inneklima og høy teknisk komfort. Energibehovet reduseres gjennom passive tiltak, som ekstra varmeisolasjon, ekstra god tetthet og varmegjenvinning sier Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**