Venstre inn i byrådet

Etter åtte år i opposisjon går Venstre nå inn i byrådet i Oslo. Venstres nye byråder i Oslo er Ola Elvestuen og Hallstein Bjercke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Ola Elvestuen

Ola Elvestuen (44) blir ny byråd for miljø og samferdsel. Elvestuen er nestleder i Venstre. Han har i åtte år vært bystyrerepresentant og leder i bystyrets komité for byutvikling, og var ved høstens valg toppkandidat for Venstre i Oslo.

Blant ansvarsfeltene som ligger til byråd for miljø og samferdsel, er foruten det generelle miljøarbeidet blant annet Oslos arbeid med reduksjon av klimagassutslipp, kollektivtrafikken, veier og sykkelveier, Oslo Havn og byens grøntområder. Byråden har også ansvar for idrettsfeltet og regulering av drosjenæringen.

Hallstein Bjercke.

Hallstein Bjercke (34) går inn i posten som nærings- og kulturbyråd. Han er nestleder i Oslo Venstre. Bjercke kommer fra stillingen som direktør for myndighetskontakt i IKT Norge. Han har tidligere vært rådgiver for Venstres stortingsgruppe.

– Jeg er stolt og ydmyk over å få lov til å gjøre en innsats for byen og gleder meg til å jobbe sammen med alle de dyktige medarbeiderne i kommunen, sier Hallstein Bjercke. – Koblingene kunnskap – næring og kultur – næring vil bli viktig for meg. I Oslo har vi tatt steget fra industriby til kunnskapsby og dette ønsker jeg å utvikle videre. Vi skal legge en strategi for å tiltrekke oss enda flere spennende kunnskapsbedrifter til byen vår. Jeg ønsker at Oslo skal styrke sin posisjon som kulturby.

Byråden for næring og kultur har ansvar for kommunens eiendomsportefølje gjennom foretakene Undervisningsbygg, Omsorgsbygg og Boligbygg, og forvalter kommunens aksjer i Hafslund ASA og Eco Energi AS. Til feltet ligger også ansvaret for skjenkepolitikken. Kulturetaten, Oslo Kino AS, Oslo Nye Teater AS og Oslo Konserthus AS rapporterer til byråden for næring og kultur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**