Vil utrede lavere gebyr for passivhus

Levanger kommune vil utrede lavere gebyrer for bygging av passivhus. Det bestemte kommunestyret på onsdag. Passivhus kjennetegnes med at de har et meget lavt energibehov, godt inneklima og høy teknisk komfort. Energibehovet reduseres gjennom passive tiltak, som ekstra varmeisolasjon, ekstra god tetthet og varmegjenvinning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Saken ble vedtatt etter et forslag fra Venstres Karl M. Buchholdt. Rådmannen blir nå pålagt å fremme en sak for å redusere gebyrene. -Vi må bruke gebyrene og avgiftene til å stimulere til miljøtiltak, og dette kan vi også gjøre lokalt ved å gi rabatt på byggesaksgebyrene, sier Karl M. Buchholdt fra Venstre.

-Etter at ny plan- og bygningslov med tilhørende forskrifter trådte i kraft vil det være mange kommuner som vil endre på sine gebyrregulativer, og da fremtidige miljørabatter på byggesaks-gebyrene være et eksempel til etterfølgelse, sier Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**