Venstre-tillitsvalgte på kurs med Sjefen

Seks Råde Venstre-politikere var forleden på folkevalgtopplæring i regi av Venstre sentralt. Blant foredragsholderne var Sjefen selv – Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Mathilde Melkerud og Trine Skei Grande

Mathilde Melkerud og Trine Skei Grande

Venstre har de siste årene arrangert Lokalpolitisk Nettverk hvor formålet er å spleise sammen de ulike lokallagene på tvers av kommunegrenser og fylkesgrenser. Mange kommuner har de samme utfordringene, og derfor er det viktig å møtes, diskutere og dele forslag og løsninger.

Forleden var Venstres lokallag fra Østfold og Akerhus samlet i Ski. Sjefen selv, Trine Skei Grande, fortalte om hennes erfaringer i politikken – fra hun debuterte kommunestyret i Overhalla som 17-åring til Stortingsjobben hun har den dag i dag.

Alexander Ski Aasberg og Trine Skei Grande.

Alexander Ski Aasberg og Trine Skei Grande.

Kul dame!
– Hu der var ei kul dame! uttrykte en av Råde-deltagerne på vei hjem etter endt kurs. – Gadd vite om de andre partienes lokalpolitikere kommer så lett innpå sine ledere når de er på kurs?!

Dagen gikk med på å lære hvordan man setter opp forslag til kommunestyrer og utvalg, hvordan man fremmer en interpellasjon, hva man skal tenke på når man debatterer og ikke minst hvordan man kan få hjelp av andre Venstre-folk både i nabo-kommuner og sentralt.

– Nå har jeg vært med i Venstre i to år, og det er helt utrolig hvor tett partiet er sammensveiset, forteller lokallagsleder Christian Holstad Lilleng. – Jeg hadde trodd det ville være mye vanskeligere å få hjelp fra toppene, men hos Trine, Ola og de andre i ledelesen er det alltid velvilje å få.

Trine Skei Grande og Råde-gjengen på LPN i Ski.

Trine Skei Grande og Råde-gjengen på LPN i Ski.

Meget godt kurs
I tillegg til Lilleng var Mathilde Melkerud, Alexander Ski Aasberg, Elisabeth Krathe Steve, Kjell Andre Holstad Aasheim med på kurset, og det var kun lovord å høre i etterkant. – Man føler jo seg ikke så høy i hatten når en så kjent person som Trine Skei Grande kommer bort til en, så man blir jo litt tatt på sengen når hun rekker frem hånde for å hilse, smiler Mathilde Melkerud på vei ut av møtelokalet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**