Personvernpolicy på www.venstre.no

På Venstres nettsider benytter vi oss av tredjepartstjenester som angår deg som leser av www.venstre.no. Vi har koblet nettsidene opp mot AddThis og Facebook for at det skal bli lettere for brukere å dele innhold. Vi benytter Google Analytics sin statistikktjeneste, og bl.a. tjenesten MailChimp for utsendelse av nyhetsbrev på e-post.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Google Analytics er en gratis tjeneste fra Google som genererer detaljert statistikk om brukerne på www.venstre.no. Google Analytics gir Venstre oversikt over antall brukere, hvor brukerne befinner seg, hvor de kommer fra, hvilken datamaskin de bruker, hvilken plattform, m.m. Les mer om Google Analytics.

Facebook er et internettbasert sosialt nettverk tilgjengelig for alle med en aktiv e-postadresse. Mennesker bruker Facebook for å holde kontakt med venner, laste opp foto, dele lenker, informasjon og video, samt at de får vite mer om mennesker de møter. Venstre bruker på nettsidene en plugin, som gjør det enkelt for folk å dele innhold fra www.venstre.no med sine kontakter, samt at vi viser profilen til de som "liker" Venstre. Les mer om Facebook.

AddThis er en funksjon som gjør det lettere for besøkende å dele og spre innhold fra Venstres nettsider på internett. Tjenesten inneholder også en statistikk-funksjon, som gir Venstre informasjon om i hvilken grad de besøkende deler innhold fra Venstres nettsider med andre. Les mer om AddThis.

For Venstre gir data fra disse tredjepartstjenestene aldri noen form for personlig informasjon. Alt er anonymt. Venstre lagrer ikke IP-adresser eller adferd på nettstedet, derfor kan informasjon om deg som leser ikke kobles sammen med din identitet.

E-postlister: Det er mulig å melde seg på flere e-postliste fra www.venstre.no. Abbonnenter vil da kunne motta nyheter og oppdateringer fra Venstre lokalt og sentralt. Vi vil ikke bruke din e-postadresse til andre formål enn å sende nyhetsbrev til e-postadressen, og vil heller ikke gjøre din adresse kjent for andre abonnenter på e-postlisten. Ved oppsigelse av abonnementet slettes e-postadressen. Meld deg på nyhetsbrev fra Venstre. Vi bruker også tjenesten MailChimp for utsendelse av nyhetsbrev på e-post. Du kan lese mer om MailChimps Privacy Policy på ders egne nettsider.

Venstres medlemsregister: I vårt medlemsregister registrerer vi ved innmelding navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og fødselsdato. All trafikk fra innmeldingsskjemaet overføres kryptert (fra et nettsted med SSL-sertifikat). Vi orienterer også publikum om dette nederst på innmeldingsskjemaet, samt at vi henviser til vår personvernpolicy (denne siden).

I medlemsregisteret registrerer vi ikke personnummer. Utover dette registreres eventuelle verv det enkelte medlem måtte ha eller få i folkevalgte organer, evt. Venstre-kurs den enkelte deltar på og betalingshistorikk for medlemskontingent.

Tilgang til medlemsregisteret har ansatte i det sentrale sekretariatet. Fylkesledere og fylkessekretærer har kun tilgang til registrerte medlemmer i sitt eget fylkeslag, mens lokallagsledere kun har tilgang til registrerte medlemmer i sitt eget lokallag. Venstres medlemslister er konfidensielle og skal aldri utleveres til andre enn de som er nevnt over.

Personvern er meget viktig for Venstre. I vårt politiske program skriver vi bl.a.: "Den eksplosive økningen i bruk av informasjonsteknologi gjør at presset mot personvernet og den enkeltes private rom blir stadig sterkere. Frihet forutsetter at hvert menneske vernes mot utilbørlig registrering, overvåking og inngripen i privatlivet."

Les mer om Venstres personvernpolitikk.

Dersom du mener du ønsker å gi tilbakemelding på Venstres personvernpolicy, kan du ta kontakt med oss på denne adressen: [email protected].

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**