Risør Bluegrassfestival til Gjerstad

Gründer og festivalsjef Dagfinn Pedersen opplyser på Risør Bluegrassfestivals hjemmeside at festivalen nå flyttes til Gjerstad, men sier at arrangement på Moen, Søneled kirke fortsatt vil gå som tidligere. Risør Venstre takker kulturprisinnehaver Dagfinn Pedersen og hans stab for det gode kulturarbeid de har nedlagt og ønsker Bluegrassfestivalen lykke til videre i nye omgivelser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Risør Bluegrassfestival

Risør Bluegrassfestival
Foto: Jan Einar Henriksen

På Risør Bluegrassfestivals hjemmeside kan en lese :

Risør Bluegrassfestival på flyttefot

Hest i Villmark, et usedvanlig idyllisk sted på kystveien mellom Risør og Kragerø, har vært vertskap for bluegrassfestivalen hver sommer de 10 årene den har eksistert. I 2012 har ikke Hest i Villmark anledning til å være vertskap for festivalen og festivalen er nå på flyttefot til Prestfoss Mølle i nabokommunen Gjerstad.

10 år – 10 festivaler hos Hest i Villmark
Hest i Villmark har vært en integrert del av festival- og workshopopplevelsene alle disse årene. Det har vært et flott samlingssted og festivalen har blitt en inspirasjonskilde og et arnested for utviklingen av bluegrass som musikksjanger i Norge. Her møtes musikere og fans av akustisk musikk, nettverk bygges, varige vennskap knyttes og nye band dannes. Stedet og festivalen vil således for alltid være en del av norsk musikkhistorie. Det er mange mennesker som har flotte og varige minner fra disse sommerukene hos Hest I Villmark, både musikere og publikum. Vi vil takke vertskapet, Anders og Anne Gro Johnsen, for at de har åpnet gården for festival og workshop disse årene, og ikke minst, alle deres, og festivalens, trofaste medhjelpere som har stilt opp år etter år.

Prestfoss Mølle
Knut Magne Valle driver lydstudio i Prestfoss Mølle i Gjerstad og har arrangert Møllafestivalen (black metal m/innslag av annen musikk) her i mange år, den har 10-års jubileum i 2012. Det er således et etablert festivalsted Risør Bluegrassfestival flytter til i 2012. Mølla ligger, naturlig nok, ved elva, med badeplasser og sandstrender i behagelig nærhet (inne på festivalområdet) og campingområder like ved. Det idylliske festivalområdet er ganske komprimert og intimt i et naturlig amfi foran den store scenen på Mølla. En Møllafestival er en stemningsfull opplevelse. I likhet med bluegrassfestivalen er det en liten festival med fokus på musikken, men festivalen har mange utenlandske gjester som kommer igjen år etter år, ikke minst på grunn av idyllen og stemningen. Begge festivalene er godt kjent i sine respektive musikkmiljøer, både i Norge og i utlandet.

Risør Bluegrassfestival 2012
Risør Bluegrassfestival følger opp tidligere festivaler med fullt workshop- og festivalprogram, også i 2012. Her er de beste og de fleste norske bluegrassband, og et utvalgt knippe av Europas beste bluegrassband, på scenen i løpet av den 3 dager lange festivalen. Uka starter med workshop fra mandag middag til torsdag ettermiddag, innen banjo, mandolin, gitar, fele, bass og dobro, samt harmonisang. At vi er på et nytt sted er en utfording, men en spennende utfordring, med mange nye muligheter. Kirkekonserten i Søndeled kirke blir på lørdag som tidligere og konsertene på Moen har blitt en tradisjon. I tillegg planlegges der flere konserter i Risør sentrum i løpet av festivaluken. Sett av datoene:

Workshop: 8. – 12. juli, 2012
Festival: 12. – 14. juli, 2012

og bestill billetter og workshop på festivalens hjemmeside når neste års bestillingsskjema blir lagt inn, der blir reduserte priser for bestillinger via hjemmesiden innen en viss dato!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**