Etablere Innlandsuniversitetet nå

Hedmark Venstre krever at etableringen av Innlandsuniversitet må gjennomføres

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Barn synger

Hedmark Venstre krever at etableringen av Innlandsuniversitet må gjennomføres.
Hedmark Venstre ser med bekymring på at prosessen med å etablere Innlandsuniversitetet er preget av forsinkelser og stor uenighet om fordeling av fakulteter, institutter og lokalisering av administrasjonen.
Hedmark Venstre krever at Kompetanse-, universitets- og forskningsfondet for Innlandet, høgskolestyrene og den politiske ledelsen i Hedmark og Oppland tar ansvar for å drive prosessen videre. Hvis prosjektet mislykkes, vil Hedmark og Oppland risikere å bli den eneste regionen i Norge uten et universitetstilbud. Det vil få store negative konsekvenser for utviklingen i Innlandet.
De faglige målsetningene er oppfylt med 4 doktorgradsprogrammer og 12 mastergrads-programmer. Dette har vært mulig på grunn av økonomisk støtte fra en del større næringslivsaktører. Bidragsyterne er nå utålmodige og truer med å trekke støtten dersom framdriften uteblir og prosjektmidlene vil ta slutt allerede i 2015.
Hedmark Venstre ber om at de 48 kommunene, fylkestingene i Hedmark og Oppland og næringslivet i begge fylkene engasjerer seg ytterligere i denne viktige saken og bruker sine politiske kanaler til å få fortgang i forhandlingene slik at det lykkes med å etablere et innlandsuniversitet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**