Bevar Høgskolen i Østfold

Halden Venstre vil heller ha en god høgskole enn et pretensiøst universitetsprosjekt heter det i denne uttalelsen om høgskolefusjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Høgskolen i Østfold er i en utredningsprosess for fusjon med høgskolene i Vestfold og Buskerud.
HiØ har i en årrekke utdannet lærere, helsepersonell og ingeniører og inkluderer nå også akademi for scenekunst. Et bredt utvalg fag og grader tilbys ved campusene i Halden og Fredrikstad, og samspillet mellom HiØ og næringslivet i Østfold har positive ringvirkninger på arbeidsmarked, entreprenørskap og kulturlivet i fylket.

Sohrab Darisiro

Foto: Esteban Reyes

Man har allerede i “Oslofjordalliansen” et godt samarbeid med Høgskolene i Vestfold og Buskerud, samt Universitetet for miljø- og biovitenskap. En fusjon av de nevnte høgskolene, vil ha tyngdepunkt på vestsiden av Oslofjorden, noe som vil gi store utfordringer, ikke bare administrativt, men også for fagmiljøene. Ved å fokusere på muligheten for å bli et universitet, vil tilbudet til studentene “spisses” i alle fagmiljøene. Dette vil gå ut over den bredden man hittil har tilstrebet, slik intensjonen var ved opprettelsen av Distrikthøgskolene.
En undersøkelse publisert av forskerforum.no viser at 82,6 prosent av de ansatteved HiØ sa nei til en fusjon.
Ifølge Statistisk Sentralbyrå var Østfold blant de tre fylkene med lavest utdanningved årsskiftet. Vi trenger HiØ for å heve utdanningsnivået i fylket. Halden Venstre vil heller ha en god høgskole enn et pretensiøst universitetsprosjekt.

Uttalelse fra styremøte i Halden Venstre 22. februar 2012

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**