6,6 % – Venstre med god måling i Bergen

Julie Andersland gleder seg over at Venstre ser ut til å befeste sin posisjon i Bergen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

På en måling utført for Bergens Tidende befester Venstre posisjonen som Bergens fjerde største parti, med en oppslutning på 6,6 %. Hadde målingen vært valg, ville partiene Venstre, Høyre og KrF hatt rent flertall i bystyret.

– Det er gledelig at vi har klart å holde oss så nær valgoppslutningen, selv et halvt år senere. Alle de som støtter oss skal ha en stor takk for å stå sammen med oss for våre viktigste saker, sier Julie Andersland, partiets gruppeleder i bystyret.

Bybanen og sprøyterom

Hun mener tiden etter valget i stor grad har vært dominert av saker rundt bybaneutbygging og utfordringene i Nygårdsparken.

– Jeg håper Venstre har klart å vise at vi er et parti med troverdige løsninger for hvordan vi skal få bygget Bybanen videre til de andre bydelene, og hvordan vi skal få løst rusproblemene i Nygårdsparken. Byrådet klarer ingen av delene, dessverre.

– Det er viktig for oss at alle medlemmene engasjerer seg aktivt for partiet. Heldigvis har jeg dyktige representanter med meg i bystyret. Uten dem hadde vi ikke maktet oppgaven, sier hun.

Vil løfte frem innholdet i skolen

Andersland mener fokuset på undervisning i skolen har lidd under alle problemene med skolebygg.

– Gode, egnede skolebygg er viktig, ikke minst fordi mangelen på dette, slik vi har sett i vinter, tar all fokus og mye ressurser bort fra det som skal være skolens egentlige oppgave, nemlig læring. Dette er en sak jeg ønsker at Venstre skal løfte høyere i tiden som kommer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**