Absurd og vulgært med skyskrapere

— Helt unødvendig! Sier Venstres gruppe-leder, Per A. Thorbjørnsen, til Aftenbladet om høyhuskåte Høyre-politikere som ønsker skyskrapere i Stavanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Per A. Thorbjørnsen, Stavanger, Rogaland

Foto: Tone Staven

— Vi trenger ikke gå bananas i høyden selv om vi har vekstutfordringer. Det går fint an å fortette på en god måte, slik som her i Hinna park, sier Per A. Thorbjørnsen (V) i et intervju med Aftenbladet.

Thorjørnsen er positiv til lavblokker og er positiv til utbyggingsprosjektene på Hinna park.
— Se, her har vi høye blokker på 13 etasjer ut mot sjøen, og innover ligger lavblokker på fire etasjers rekkehus. Noe bygget i mur, noe i tre. Og godt med friområder. Her kan både enslige og familier med barn bo. Rimelig vellykket, konstaterer han.

Venstre er i mot bygging av skyskrapere i Stavanger. Skyskraperne som Høyre foreslår å bygge vil stride mot alt som bymiljøpartiet Venstre har vært med på å kjempe for mener Thorbjørnsen.

Skyskrapere, Singapore, Høyhus

Foto: Ryan Tamayo

— Sånn jeg forstår Hernes (H) og Høyer Mathiassen (H), snakker de ikke bare om en ny skyskraper ett sted i regionen, men om at høyhus skal bli et nytt virkemiddel i boligpolitikken, altså vil de bygge flere. Å løse boligproblematikken med gigant-bomaskiner, strider med byens historie, det strider mot det som har preget bygningskulturen på Nord-Jæren, og det strider mot det vi vet skal til for å skape gode bomiljøer og jevne ut levekårsforskjeller, sier Thorbjørnsen.

Les artikkelen i Aftenbladet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**