Dårlig luftkvalitet mange steder

Bergen kommune har for første gang målt luftkvaliteten bydelene. Fana og Laksevåg er like utsatt som Danmarksplass.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Trafikk, kø

Foto: Microsoft

Også Vestkanten og Skolten har dårlige resultater.

Julie Andersland, gruppeleder for Venstre og nestleder i komité for miljø og byutvikling, mener situasjonen er alvorlig.

– Dette viser det Venstre har sagt hele tiden: Luftkvaliteten i Bergen er sannsynligvis enda dårligere enn det vi kan måle, siden vi så langt ikke har klart å måle alle steder. Nå ser vi at dårlig luft også er et reelt problem i andre bydeler enn i Årstad og Bergenhus. Dette gjør det enda mer prekært at byrådet setter i verk nødvendige tiltak. Ingen bergensere fortjener å puste i dårlig luft, sier hun.

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

Ber byrådet revurdere egen politikk
– Disse nye målingene viser at byrådet må revurdere sin politikk. Jo mer fakta vi får på bordet, jo klarere blir det at vi må ta radikale grep for å få ned luftforurensningen i Bergen. Nå er det på høy tid at byrådet svarer på hva de faktisk vil gjøre for å bedre bergensluften, forteller hun videre.

Les mer om saken på BT.no og BA.no.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**