Reduser oljevirksomheten!

Oseberg feltsenter
Foto: OLF/Tom Haga (CC BY-SA 2.0) Flickr.com / Norsk Olje og Gass

Statsminister Stoltenberg sier at han ikke bryr seg om hva vi skal leve av etter oljen. Fra bransjens side lanseres det stadig gladnyheter om “historiske” funn og lignende. Arbeiderpartiet og oljebransjen står sammen for å overbevise oss om at vi kan pumpe olje til evig tid, og at det bør skje så raskt som mulig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Sannheten er at Norges produksjon av olje og gass var på topp i 2004, og til tross for en intensivering av “tiltak for økt utvinning”, vil vi aldri nå samme nivå. Det er ikke så rart vi finner mer, når vi leter som aldri før. Stoltenberg påstår vi skal leve av olje og gass i 50-100 år framover, men det kommer til å være tomt i 2050, i alle fall om Arbeiderpartiet får det som de vil.

Det er forkastelig at Regjeringen setter i verk tiltak for å øke utvinningen av petroleum, når våre reserver minker kraftig, og verden står ovenfor en miljøkrise. Det er galskap å sette resten av norsk næringsliv under enda sterkere press, i en situasjon der det er nødvendig å tenke nytt.

Oljebransjen bør bygges ned og utvinningstakten bør reduseres, slik at også framtidige generasjoner kan ha glede av oljeressursene, og slik at annen næringsvirksomhet får rom. Vi må kunne tenke lenger enn neste stortingsperiode. Venstre går inn for en økonomi basert på bærekraft og fornybare ressurser!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**