Innlegg: Kulturpolitikere med tæl

Gruppeleder Dag Vige skriver i dagens Fædrelandsvennen om Aladdins fremtid, og skryter av kulturpolitikerne i Kristiansand. – Det tar lang tid å bygge opp gode fagmiljøer, men kan ta kort tid å rive dem ned. Derfor vil det være uklokt å selge Aladdin, skriver Vige.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Det mangfoldige, faglige miljøet innen kunst og kultur som er bygget opp på Aladdin, er blitt en viktig del av byens kunstneriske mangfold. Det må få utvikle seg videre. Venstre berømmer kulturstyrets leder Randi Haukom (H) og medlemmene i kulturstyret som ser dette og kommer med den konstruktive og logiske løsningen at Aladdin selges til Kristiansand kino og at bygningen forvaltes av kinoen selv.

Les: Foreslår at kinoen kjøper Aladdin (Fædrelandsvennen)
Les: Aladdin-seier for Venstre

Etter Venstres initiativ i bystyret for å vurdere bevaringen av Aladdin på nytt, har nå alle partiene bortsett fra Frp sluttet seg til det. For Venstre har det vært viktig å få saken vurdert i et kulturpolitisk perspektiv, og ikke bare et øknomisk. Det tar lang tid å bygge opp gode fagmiljøer, men kan ta kort tid å rive dem ned. Derfor vil det være uklokt å selge Aladdin. Nå er det fremmet et konkret forslag for å se hvordan dette kan ordnes på en fornuftig måte. Vi ser frem til at saken finner sin endelige løsning, også av hensyn til de kulturarbeiderne som i dag har sitt daglige virke på Aladdin.

Dag Vige Kristiansand

Dag Vige
Gruppeleder Kristiansand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**