Klart for omkamp om reklame i Bergen

Byrådet vil ha omkamp om reklamefinansierte bymøbler. — Vi vil ha en god avtale som stiller krav til at vi ikke skal ha reklame i sentrumskjernen, svarer Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

Les saken på NRK Hordaland her, eller se den på Vestlandsrevyen.

Ingen sykler uten reklame
Da Clear Channel-saken var til behandling forrige gang, støttet Venstre motstanderne. Fra mange hold kom det løfter om at bysykler og busskur skulle ordnes uten reklamefinansiering. Det skjedde aldri.

– Dessverre er det ingenting i verden som er gratis. Når byrådet etter syv år ikke har klart å få på plass bysykler og busskur på egen hånd, må vi prøve noe nytt, sier Andersland.

Må stille strenge krav
Venstre mener det må stilles strenge krav til eventuelle tilbydere.

– Vi vil ha en god avtale som stiller krav til at vi ikke skal ha reklame i sentrumskjernen, og at det i tillegg skal være kunstferdig utført. Vi godtar ikke reklame på Bryggen, for å si det sånn.

Andersland mener hensynet til miljø og klima må komme først.

– Byrådet pådro seg nettopp en merutgift på 500 millioner fordi de ikke klarer å ta vare på skolene i Bergen. Jeg tror vi kan se langt etter et bysykkeltilbud dersom vi ikke finner pengene et annet sted. For Venstre kommer alltid miljøtiltak som sykkel i første rekke, understreker Andersland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**