Krever statsministeren til Stortinget

I dag fremmer Venstre forslag om at statsministeren oftere skal møte i Stortinget. — I Venstre ønsker vi at statsministeren skal stille i Stortinget oftere enn i dag. Det vil styrke demokratiet og sikre en levende debatt mellom statsministeren og stortinget, sier Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Trine Skei Grande ønsker velkommen til LPN, Rogaland, 17.03.2012

Foto: Kenneth Gjesdal

I dag fremmet Trine Skei Grande et forslag som krever Jens fast på teppet i Stortinget.

I Storbritannia besøker statsminister David Cameron sine folkevalgte kolleger en halv time en gang i uken. Venstre foreslår at «Statsministeren skal, med mindre særlige hensyn tilsier noe annet, møte i den muntlige spørretimen minst én gang per måned» i Stortingets forretningsorden.

Grande frykter det vil svekke demokratiet, om statsministeren går lite i Stortinget, og gjemmer debattene i lukkede fora som regjeringens underutvalg.

– Vi har sett eksempler på at statsministeren ikke klarer å følge opp en gang i måneden. Dette kan over tid svekke deltakelsen og tilstedeværelsen i Stortinget, og det vil videre svekke vårt demokrati, sier Skei Grande.

Hun legger til: – Vi må heller ikke glemme at det er stort lokalt og faglig engasjement rundt de spørsmål som blir tatt opp i spørretimen og mange som følger med på hva svarene blir.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**