Henning Furulund bisettes tirsdag 8.mai

Hennig Furulund bisettes fra Vardåsen Kirke i Asker tirsdag 8 mai kl. 14. Henning sovnet stille inn 27 april, 54 år gammel. Vi i Asker Venstre vil takke Henning for alt arbeidet han gjorde for lokallaget, og for at han bidro med så mange politiske inititativ i Asker. Vi minnes særlig hans kamp for funksjonshemmedes rettigheter i samfunnet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Henning Furulund har lenge vært en aktiv venstrepolitiker. Han meldte seg inn i Venstre for 10 år siden, da Asker kommune planla å øke egenandelen på trygghetsalarmer. For dette engasjementet ble han tildelt Asker kommunes frivilliighetspris i 2003.

Henning Furulund rekker ut hendne for Venstre

Foto: Sigurd Aarvik

Det er få personer med utviklingshemning som deltar i demokratiske organer. Henning Furulund var et hederlig unntak. Han har flere år bak seg som vararepresentant til kommunestyret i Asker og har vil bli husket som en aktiv og engasjert politiker.

Henning var et stort forbilde for oss, og han vil bli savnet.

Mange har gitt sitt uttrykk for sin sorg på sosiale medier:

Henning i dag fikk jeg den triste meldingen om at du sovnet stille inn i går kveld. Du vil alltid være med meg som en helgen. Du har gitt meg mye visdom og glede! Jeg vil savne deg i gatene i Asker og på våre møter og sosiale sammekomster. Du var en ja mann og en klok venn!
– Ingvild Tautra Vevatne

Dette var veldig trist. Henning vil bli dypt savnet. Talsmannen tok alltid på seg ansvar og oppgaver, og han kom med gode innspill til utforming av politikk. Hans ideer vil fortsatt sette spor i lokalpolitikken. Vi vil minnes Henning i stor takknemlighet.
-Jørgen Blom

Henning – du var og er enestående. En trofast ildsjel. Et godt menneske.
-Marit Helene Meyer

Henning. Det føles rart at du plutselig skal være borte. Å aldri lenger møte deg i Asker sentrum, se deg på vei til fots på Røykenveien i all slags vær eller åpne opp for deg på Gullhella. Du var trofast og den som alltid bidro og stilte opp hva det enn skulle være. Du var imponerende standhaftig når du sto på for det du trodde på. Ga deg aldri. Og ønsket heller revansj.
Hvil i fred, Henning.
Vi savner deg.
– Jonas Tautra Vevatne

Kjære Henning, Du var en levende leksjon i ekte indre styrke. Hadde jeg visst du skulle fare fra oss så fort, ville jeg vært enda mer med deg. Du visste at det å handle i dagen i dag var viktig. Takk for at jeg fikk bli kjenne deg.
– Siri Engesaeth

Han har vært en solid mann for oss i Venstre! Makan til stå-på-vilje og tro på det han stod for er unikt i 2012. Henning har brutt mange barrierer og vært en forkjemper for mange. Takk for det og alt du var Henning.
– Gry Bøhmer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**