Stegane fikk rett: Ulovlig vedtak og ulovlig godtgjøring i fylkeskommunen

– Det har vært tøft, og det blir tøft framover med en drøss av sleivspark fra mine politikerkollegaer. Men jeg liker å være i stormen og blir ekstra tent når jeg får kjeft fordi jeg vil følge loven, sier Runolv Stegane (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Fylkespolitikerne i fylket, representert ved toppene i H, Frp og Ap har brutt fylkestingets budsjettvedak og gitt seg sjøl nær 1,5 millioner kroner i tilleggsgodtgjøring med tilbakevirkende kraft til 1. januar 2011.

Runolv Stegane

Foto: Torbjørn Tandberg

– Det er både umoralsk og ulovlig. Umoralsk fordi vi høsten 2010 gjorde et stort poeng av at godtgjøringa skulle ned med 5 prosent, ulovlig fordi forhandlingsutvalget i fylkeskommunen ikke kan overprøve fylkestingets vedtak og behandle godtgjøring for lukka dører. De har heller ikke etter kommuneloven lov til å fastsette godgjøring. Det er det fylkestinget, i full åpenhet, som skal gjøre.

Stegane fikk minimal støtte da han tok opp dette i fylkesstinget for vel ei uke siden. Han ble møtt med hoderisting og med påstander både fra politikere og rådmannen om at alt var i orden. Klokkene burde ha ringt for fylkesordfører Morten Eriksrød (H) Stegane er ikke kjent for å ta opp kritikkverdige forhold uten å ha solid dekning. Som den ringreven han er, med stor kunnskap om det lovmessige, er det underlig at de andre ikke tok han på alvor.

– Taktikken var å overhøre meg og satse på at dette ikke skulle bli offentlig kjent. Det er ganske naivt å tro når Drammens Tidenes samfunnsredaktør satt som tilhører i salen, sier Stegane som nå også får gjennomslag for at sak om godtgjøring må tas opp i full bredde i fylkestingets møte i juni.

Les mer om godtgjøringsskandalen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**