Riksantikvarens brev endrer ikke saken

Rådene fra Riksantikvaren vil “utvilsomt sette ny fart i debatten”, skrive Aust Agder Blad, som mener brevet vil gjøre det “enda vanskeligere for politikerne”. Dette er Risør Venstre uenig i.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Med et positivt vedtak om Holmenutbyggingen kan bystyre fokusere på økt næringsutvikling i sentrum, på Østebø og resten av kommunen med et positivt fortegn sier Stian Lund (V)

Med et positivt vedtak om Holmenutbyggingen kan bystyre fokusere på økt næringsutvikling i sentrum, på Østebø og resten av kommunen med et positivt fortegn sier Stian Lund (V)
Foto: Runar Nes

– Det røde flertallet i bystyret må ta hovedansvaret for den helt unødvendige forvirring som Riksantikvarens brev skaper for enkelte, uttaler Stian Lund, formannskapsmedlem for Venstre. Dette fordi bystyreflertallet i tolvte time har bestilt dette brevet, og da kan man selvsagt ikke regne med annet enn at Riksantikvaren svarer. – Når noen av endringene ikke en gang holder seg innenfor reguleringsplanen, viser dette at dagens politiske flertall har vært på ville veier med sitt forslag, fortsetter Lund.

– For meg og for Venstre er forutsigbarhet og troverdighet i politikken viktig. Det leder til en åpenbar konklusjon i saken: At bystyret sier ja til den rammesøknaden som ligger på bordet, sier Lund

– Enkelte vil kanskje mene at Riksantikvarens forslag er bedre enn det som allerede ligger der fra utbygger. Jeg er ikke blant dem. Men det spiller liten rolle i den fasen prosjektet nå er i, understreker Stian Lund. Derfor bør ikke saken nå være vanskeligere for politikerne, som Aust Agder Blad nærmest oppfordrer politikerne til å mene.

– Hvorvidt utbygger i samråd med kommunen i resterende faser på Holmen vil legge inn en annen type variasjon, er noe vi får komme tilbake til, og må ikke ta fokus fra det saken nå gjelder, avslutter Lund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**