Ønsker oppmykning av regelverk for asylbarna

I dag ble innholdet i stortingsmeldingen "Barn på flukt" gjort kjent på NRK. Dessverre får stortingsmeldingen etter Venstres mening ingen positive konsekvenser for de mange asylbarna som regjeringen vil kaste ut.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Se innslaget på NRK Dagsrevyen: Endrer ikke loven for asylbarna

Trine Skei Grande håper imidlertid at behandlingen av meldingen på Stortinget kan gi en mer human politikk overfor asylbarn.

Trine Skei Grande på KinoKino

Foto: Tormod Rossavik

Ny drøftingsoppgave
– Denne stortingsmeldingen er en ren drøftingsoppgave om barn på flukt. Det er provoserende at regjeringen beskriver problemet, men nekter å hjelpe asylbarna. Flere rødgrønne politikere har skrudd opp forventninger om en mer human politikk. Det påhviler dem et særskilt ansvar for at Stortingets behandling av meldingen kan føre til en mer human politikk overfor asylbarn, sier Skei Grande som er skuffet på vegne av asylbarna

– Men jeg er redd SV har gitt opp kampen mot Ap. Jens Stoltenberg har også har overkjørt store deler av sitt eget parti med sin inhumane politikk overfor asylbarn. Jeg er redd asylbarna står igjen som taperne, sier Skei Grande.

Sterke menneskelige hensyn
Regjeringen foretar knapt kosmetiske endringer og i realiteten er ikke dette et skifte av politikk i mer human retning hvor man etter Venstres mening burde lagt langt større vekt på hensynet til barna og barns botid i riket

– Det står helt klart i loven at barns tilknytning til riket skal tillegges vekt, og at innvandringsregulerende hensyn kan tillegges vekt. Dessverre for asylbarna frykter jeg at regjeringen fremdeles kommer til å vektlegge det siste mer, sier Skei Grande.

Trine Skei Grande mener lengeværende asylbarn må få opphold på grunn av sterke menneskelige hensyn eller særlig tilknytning til riket. Venstre har lenge etterlyst en avklaring for barn som har levd lenge i Norge.

Les også:
Venstres forslag om asylbarn og papirløse
Krever rask avklaring om asylbarna

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**