“Folkeaksjonen mot vindmøller på Reinfjellet” vinner Vefsn Venstres miljøpris 2012

Fredag 22. juni 2012 deler Vefsn Venstre ut sin egen miljøpris. Årets vinner er “Folkeaksjonen mot vindmøller på Reinfjellet”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Folkeaksjonen

Foto: Inga Remmen

Juryen har bestått av styret i Vefsn Venstre. "Det har ikke vært vanskelig å finne en verdig prisvinner for 2012" sier Carola Karl Urvik, leder i Vefsn Venstre. Folkeaksjonen mot vindmøller på Reinfjellet har organisert seg i løpet av få dager og klarte sammen med sine fire forkjempere, Egil Daleng, Ragna Berg, Anne Kari Reinfjell og Inga Mathisen Remmen å tromme sammen ca 200 demonstranter i vinterkulde for å kjempe mot ødeleggelse av Vefsns fantastiske friluftsområde på Reinfjellet.

Bakgrunn for initiativet er søknaden om tillatelse til å bygge en vindmøllepark på Reinfjellet som strekker seg fra området nært gamle Rødekors-hytta, videre over toppen av Ølløvtuva og Tolvtuva til Åsskardet på ca 30 km2. Prosjektet er et gigantisk naturinngrep som vil rasere Vefsns viktigste friluftsområde og sørsamenes livsgrunnlag. Vegbyggingen alene er et formidabelt naturinngrep som ikke kan gjøres om. Reinfjellet ligger 15 minutters kjøretur fra byen Mosjøen og fungerer som markaområde både sommer og vinter. Reinfjellet med tilgrensende områder brukes av gamle og unge, barnefamilier, handikappede og hundekjørere. Reinfjellet er også et viktig regionalt friluftsområde, som brukes av folk fra blant annet kystkommunene på vinterstid. Saken ligger nå hos NVE til behandling.

Vefsn Venstres miljøpris deles ut hvert år. Tidligere prisvinnere er blant annet "Holmengård" (2011), Foreningen til Mosjøens Forskjønnelse (2010), Anne-Elise Remmen for innsatsen i "Vern Vefsna" (2009), Friluftslinja ved Vefsn Folkehøgskole (2008), Brurskanken Turlag (2007), Kommunegartner Ragna Berg (2006), Kippermoens Venner (2005), "Vern Vefsna" (2004), Kulturverksted (2003), Nervollan Vel (2002), Knut Tverå alias “Trollvar” — Mosjøens miljøtroll (2001), Natur og Ungdom avdeling Mosjøen (2000).

Praktisk informasjon

Prisen deles ut fredag 22. juni kl 15 på Kulturverksted i Mosjøen.

Program

Velkommen ved Carola Karl Urvik, leder i Vefsn Venstre

Utdeling av prisen

Egil Daleng tar imot prisen og sier noen ord om "Folkeaksjonen mot vindmøller på Reinfjellet".

Kulturelt innslag med musikere fra Vefsn-Ensemblet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**