Venstres miljøprisoverrekkelse til Fretex

Det var en stolt Torbjørn Dahle som på vegne av Fretex tok i mot Vestfold Venstres miljøpris under Venstres markering av verdens miljødag i Larvik lørdag

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Fra v.: Prisvinner Torbjørn Dahle (Fretex) og Hilmar Flatabø (Venstre)

Fra v.: Prisvinner Torbjørn Dahle (Fretex) og Hilmar Flatabø (Venstre)
Foto: Trygve Storrønningen

Dahle sa i sin takketale at han var glad for anerkjennelsen som Fretex fikk for sitt arbeid. Videre sa han i sin takketale at mye av de innsamlede klærne går til eksport til blant annet Afrika og Asia. Der selges klærne til små famileforetak som igjen selger klærne videre. Dermed kan mange familier livnære seg av de innsamlede klærne i Norge.

Fretex finnes i de fleste norske fylker. I tillegg til mange butikker har Fretex et stort nettverk av innsamlingsbokser der man kan gi brukt tøy. I Vestfold alene er det over 20 slike innsamlingsbokser.

Torbjørn Dahle fremhevet også at Fretex er en viktig attføringsbedrift. Av de ca 2000 personer som til daglig er tilknyttet Fretex er ca.1600 er på ulike attføringstiltak. Fretex er derfor langt mer enn gjenbruksbutikk sa Dahle.

Fylkesleder i Vestfold Venstre, Hilmar Flatabø fremhevet at det for Venstre var viktig å gi honnør til bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner som gjør mye for miljøet. Fretex er for mange symbolet å gjenbruk og Fretex har med sitt arbeid lært det norske folk hvor viktig gjenbruk er, sett opp mot "bruk og kast"-samfunnet, sa Flatabø.

-Skal miljøkampen lykkes må hver enkelt av oss ha mulighet til å gjøre gode miljøvalg.
-Fretex er en bedrift som gir oss muligheten til å bidra til gjenbruk og resirkulering, og derfor får Fretex prisen i år, avsluttet Flatabø.

 Fra v.: Hilmar Flatabø Vestfold Venstre), Torbjørn Dahle (Fretex) og Tone M. Anderssen (Larvik Venstre)

Fra v.: Hilmar Flatabø Vestfold Venstre), Torbjørn Dahle (Fretex) og Tone M. Anderssen (Larvik Venstre)
Foto: Trygve Storrønningen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**