– Tar fra de som sparer og gir til seg selv

– De eneste som tjener på at studenter ikke får stipend om de sparer til bolig er staten. Dette er nok et eksempel på at regjeringen er mer opptatt av å ta fra de som sparer litt enn å hjelpe de fattige, sier Venstres leder, Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Skei Grande mener studentene må få mer velferd, ikke mindre.

Skei Grande mener studentene må få mer velferd, ikke mindre.
Foto: Venstre

Regjeringen tjener 20 millioner kroner på å inkludere finansinntekter (inkludert boligsparing for ungdom) i inntektsgrunnlaget fra i høst.

Venstres Trine Skei Grande mener dette føyer seg i rekken av studentfiendtlige forslag.

– I vår svekket regjeringen studentenes innflytelse over sitt eget velferdstilbud, studentsamskipnadene. De har lovet 11-måneders studiestøtte, men ikke innfridd det. De har ikke gjort ordningen med deltidssykemelding for studenter permanent. Alt dette har Venstre innført i våre alternative statsbudsjetter, med lavere oljepengebruk enn regjering. Hadde de hatt lyst så hadde de innført det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**