Bussene må frem i Bergen Vest

Bussene må frem selv om veiene bygges om, sier Julie Andersland til Bergens Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Andersland ute 1

Foto: Mathias Fischer

Les hele saken på BT.no.

Venstres bypolitiker etterlyser klarere strategier for hvordan man skal legge til rette for kollektivtrafikken mens det bygges på veiene.

Til høsten skal det bygges kollektivfelt i begge retninger på R 555 gjennom Breivik-krysset i Ytre Loddefjord. Utsiktene for lengre køer til og fra Bergen Vest og Sotra mot byen får Andersland til å reagere.

Hoper seg opp
– Vi ser mange eksempler på tilsvarende saker, enten det er snakk om bygging av Nyborgtunnellen, eller veiarbeider på Eidsvåg og andre steder. Det er viktig å sikre fremkommeligheten til kollektivtrafikken i byggeperiodene. Vi må ikke gå i samme fellen som på Eidsvåg, hvor bussene ikke ble prioritert nettopp i en periode hvor behovet var på topp, sier hun.

Derfor etterlyser Andersland nå mer fokus på denne problemstillingen både hos fylket og hos kommunene i Bergensregionen.

– Veiombygginger kan snus til en vinn-vinn situasjon, mener hun.

– Er vi litt lure nå, kan vi bruke alle utfordringene i forbindelse med utbyggingene til noe positivt. Om folk ser at bussene kommer frem i byggeperioder, mens bilene stor i kø på grunn av utbygging, vil enda flere velge å ta bussen. Da kan køene bli mindre enn de ellers ville vært, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**