Innlegg: En bagatell

Venstres Dag Vige serverer veimyndighetene et hjertesukk om syklister i dagens Fædrelandsvennen. – Er det nødvendig å lage hindringer for å redusere farten til oss myke trafikanter, må det kunne gjøres uten denne unødvendige og skarpe kanten, skriver Vige.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

sykkelbyen mandal

Dette er et lite hjertesukk til veimyndighetene fra en syklist. Ved kryssing av bilveier ved flere av de nye rundkjøringene, må en krysse over skarpe kantstein. Passeringspunktene er opphøyet, og i tillegg må en over selve granittkanten. Noen ganger er den flere centimeter høy. Det føles ugreit, spesielt når en bruker sykkel med tynne dekk. Det gjør sykkeltraseen upraktisk å ferdes på. Meningen er nok at syklistene skal ha liten fart ved kryssing av vei. Men det er slike klønete forhold som gjør at syklister heller velger å kjøre i veibanen.

Opphøyde kanter kan umulig være hyggelige å passere for rullestolbrukere. Også når en triller barnevogn må en vippe opp vogna for å passere. Det bør være unødvendig.

I forbindelse med pågående veiutbyggingen i Vågsbygd, lages det mange store og brede sykkelgater. Det er bedre enn bra. Men allerede nå ser en at flere kryssinger for syklister kan forbedres. For eksempel i Auglandsbukta ved tidligere Auglandskiosken, eller ved rundkjøringen overfor Trekanten, nederst i Slettheiveien. Er det nødvendig å lage hindringer for å redusere farten til oss myke trafikanter, må det kunne gjøres uten denne unødvendige og skarpe kanten.

Dag Vige
Kristiansand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**