Venstre vil øremerke penger til Bybanen

Venstre ber de andre partiene om å være med og øremerke besparelsene på byggetrinn 2 til videre utbygging av Bybanen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Andersland_Bybanen

Foto: Mathias Fischer

Besparelsene på mellom 150 og 200 millioner kroner, som BT omtalte fredag, er svært gledelig. Men nå er det viktig å sikre at pengene som spares går videre til bybaneutbygging fremfor andre formål i Bergensprogrammet, sier gruppeleder for Venstre i Bergen bystyre, Julie Andersland.

— Politikerne, på tvers av partiene og både i Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, bør raskt bli enige om at pengene skal overførers til videre utbygging av Bybanen. Midlene må rett og slett øremerkes til bybaneutbygging — ikke gå til andre prosjekter i Bergensprogrammet, sier Andersland.

Sikrere finansiering
— Jo raskere vi kan komme med et slikt signal, jo sikrere blir vi på den videre finansieringen. Alle partiene er etter hvert blitt enige om å bygge ut Bybanen til alle bydelene, nå er det pengene det står på. Besparelsene har gitt oss en mulighet til å komme med et signal, sier Julie Andersland, som også er nestleder i komité for miljø og byutvikling i Bergen.

Les hele saken på side 12 i Bergens Tidende søndag 19. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**