Kollektivvennlig programutkast

— Venstre viser tydelig med dette programutkastet at vi prioriterer kollektivtransport. Vi ønsker moderne og gode kollektivløsninger i hele fylket vårt, og vi har et varmt og bankende hjerte for bybanen på Nord-Jæren, sier leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde til Rogalands avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Bybane, bybanen, sandnes, rogaland

Foto: Odd Furenes/d’Turbine

 Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde
Foto: Mari Halvorsen

Programkomiteen til Venstres stortingsvalgsprogram for neste periode la tirsdag fram sitt førsteutkast. Et av de store punktene i programmet er 50 prosent statlig støtte til store kollektivinvesteringer i de store byene, slik som bybane på Nord-Jæren. I tillegg ønsker partiet å øke belønningsordningen for kollektivtrafikk.

— God kollektivtransport er avgjørende for at vi også i framtiden skal ha velfungerende sentra, og for at vi skal nå klimamålene. I storbyområdet på Nord-Jæren trenger vi raskest mulig å få på plass et nytt transportsystem med skinnegående bybane som grunnstruktur, sier Lunde til Rogalands avis.

Les saken hos Rogalands avis

Førsteutkast til program 2013 lagt frem
Last ned Programkomiteens førsteutkast til Stortingsprogram for 2013-2017

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**