Overraskende Venstre-stemming i flyktningesaken

Det var mange av representantene som ble overrasket da Venstrerepresentant Kristian Stråmyr entret talerstolen i kommunestyret torsdag og forkynte at Venstre ville støtte FrPs forslag i flyktningesaken. — Men det er ikke av økonomiske grunner, forklarte Stråmyr.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Haram Venstre stemte for færre nye flyktninger enn Rådmannen hadde innstilt.

Haram Venstre stemte for færre nye flyktninger enn Rådmannen hadde innstilt.
Foto: sxc.hu

– Vi i Venstre er alltid opptatte av at vi i Haram må ta vår del av plikten det er å ta i mot mennesker på flukt. Vår grunn til å støtte FrPs forslag om å ta i mot kun 10 flyktninger neste år er ikke økonomiske men humanistiske, fortalte Stråmyr.

For grunnen til at Venstre sa nei til flere enn ti er at partiet mener kommunen ikke har ressurser til å ta godt nok vare på de som kommer.
— Vi må huske at flyktningene både har krav og behov vi skal og må fylle for at de skal kunne komme i gang med å delta og bidra til samfunnet vårt. Vi har rett og slett ikke godt nok utbygget mottaksapparat i for eksempel morsmålsundervisning og uten at dette er på plass er det nesten håpløst for en flykningeelev å delta i skolens virke, mener Stråmyr

Selv om det FrPs forslag ikke var ventet å få flertall ved møtets begynnelse, så ble det hele 20-11 i avstemmingen fordi både Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet og halve Uavhengige delte Stråmyrs betraktninger.
— Nå er det viktig at vi jobber med å få på plass det som mangler, så kan vi ta en ny diskusjon på hvor mange vi skal ta i mot ved neste anledning, avslutter Stråmyr.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**