Maritim utdanning må styrkes

Venstres Svein Abrahamsen stiller spørsmål til utdanningsdirektøren om kvaliteten på den maritime utdanningen i Rogaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Bakgrunnen for spørsmålet er at sjøfartsdirektøren uttrykte bekymring for kvaliteten på maritim utdanning i Norge i en artikkel i Aftenbladet den 27. september. Her ber han skoleierne om å få orden på kvaliteten.

-Skolene våre må utdanne topp kvalifiserte sjøfolk for at den maritime næringen skal være konkurransedyktig og for å trygge sikkerheten til sjøs, sier Venstres Svein Abrahamsen, som er medlem i Opplæringsutvalget. Vi må ha som mål å ha en maritim utdanning som er verdensledende. Som skoleeier må vi derfor få brakt på det rene om det er funnet avvik fra internasjonale krav ved de maritime skolene i Rogaland og i så fall gjøre det som er nødvendig for å styrke utdanningen, understeker han.

Venstre vil i Opplæringsutvalget den 2. oktober be om svar på om Sjøfartsdirektoratet har funnet avvik fra internasjonale krav i sin revisjon ved de fylkeskommunale skolene i Rogaland som tilbyr maritim utdanning og hva som i så fall blir gjort for å lukke avvik og bedre kvaliteten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**