Venstre ser nei til elefanter i fangenskap

Jeg syns det er trist at statsråden ser bort fra så tydelige faglige anbefalinger i saken. Det de rødgrønne nå gjør, er intet mindre enn statlig godkjenning av dyreplageri, sier Per-Arne Larsen, nestleder i Bergen Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Per-Arne

Foto: Ukjent

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil ifølge et intervju med VG gjøre slutt på en lang årelang debatt om hvorvidt Norge skal tillate bruk av elefanter i sirkus:

— Jeg vil be Mattilsynet sende ut et forslag til ny forskrift på høring, hvor vi foreslår å beholde elefanten i sirkusene, sier Vedum til VG.

Nestleder i Bergen Venstre, Per-Arne Larsen, er sterkt uenig med landbruksministerens forslag.

— Jeg syns det er trist at statsråden ser bort fra så tydelige faglige anbefalinger i saken. Det de rødgrønne nå gjør, er intet mindre enn statlig godkjenning av dyreplageri, sier Per-Arne Larsen.

Både Miljøpartiet De Grønne og Bergen Venstre ønsker nå at Bergen skal gå foran og forby ville dyr i sirkus.

Bergen Venstre vedtok i høst at de ønsker at Bergen kommune skal si nei til å leie ut arealer til sirkus som bruker ville dyr.

Andersland 5

Foto: Mathias Fischer

Julie Andersland som er gruppeleder i bystyret for Venstre ønsker å utfordre bystyret til å stille seg bak dette.

— Jeg vil utfordre byrådet i Bergen til å vise at det ikke bare er Venstre som bryr seg om dyrene, men at alle de borgerlige partiene har større hjerterom for dyrene våre enn det Senterpartiet og den rødgrønne regjeringen viser, sier hun.

Les hele saken på BA.no eller på side 17 i Bergensavisen fredag 5. oktober.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**