Ønsker Borghild Tenden på topp i Akershus

Nittedal Venstre er forundret over at nominasjonskomiteen har utelatt flere gode kandidater på stortingslisten.
— Jeg ønsker at Borghild Tenden stiller som motkandidat til førsteplassen på stortingslisten, sier Nittedals varaordfører Inge Solli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Borghild Tenden

Borghild Tenden

Borghild på topp
Borghild Tenden har trukket seg som kandidat på Akershus Venstres stortingsliste etter at 4 av nominasjonskomiteens 5 medlemmer gikk inn for at Abid Raja skulle få førsteplassen. I et møte i Bærum Venstre har Raja bekreftet at han er på oppdrag for utenrikstjenesten i India til 31.juli neste år. Dersom dette er riktig, vil delegasjonen fra Nittedal gjerne ha svar under nominasjonsmøtet på hvordan nominasjonskomiteen har vurdert dette. Den lange valgkampen starter dagen etter nominasjonsmøtet, og da er det en fordel å være til stede.
— Jeg ønsker etter en totalvurdering at Borghild Tenden skal toppe stortingslisten denne gangen også, og oppfordrer henne til å stille som kandidat til førsteplassen, sier Solli

Inge Solli, Venstre

Inge Solli, Venstre

Inge og Lars Peder på listen
Delegasjonen fra Nittedal Venstre undrer seg over at Inge Solli fra Nittedal og Lars Peder Nordbakken fra Gjerdrum ikke har fått plass på stortingslisten. Solli har i intervju med nominasjonskomiteen sagt at han ikke ville kjempe om en 3.plass på listen som medfører mange arbeidsoppgaver i valgkampen uten å ha reelle muligheter for fast plass på Stortinget. Da vil han heller som Nittedals varaordfører bruke mer tid på å gjennomføre god Venstrepolitikk lokalt. Både tidligere fylkesvaraordfører Inge Solli og tidligere fylkesleder Lars Peder Nordbakken har stått i spissen for gode lokale valg, og har sagt seg villige til å stå på listen.
— Jeg synes det er merkelig at Inge og Lars Peder ikke står på nominasjonskomiteens listeforslag, og ser det helt naturlig at nominasjonsmøtet gir plass til dem på den endelige stortingslisten, sier Nittedal Venstres lokallagsleder Ingjerd Fjøsne.

Ingjerd Jahnsen Fjøsne, Nittedal Venstre.

Ingjerd Jahnsen Fjøsne, Nittedal Venstre.

Bygge opp et Akershus-lag
Nittedal Venstre registrerer at vi er i ferd med å bygge opp et lag av politikere i Akershus som kan bidra til å løfte Venstre på riksplan. Vår egen Inge Solli har 4 års erfaring som fylkesvaraordfører i Akershus, og er nå godt i gang med å gjennomføre Venstres politikk som varaordfører i Nittedal. Solli jobber i denne perioden sammen med gruppeleder Solveig Schytz fra Ås og Siri Engesæth fra Bærum for å gjennomføre Venstres politikk i fylkestinget. Ordfører Runar Bålsrud i Hurdal og varaordfører Boye Bjerkholt i Skedsmo bygger opp nyttig lokalpolitisk erfaring til beste for sine kommuner på Romerike og partiet Venstre, og Lars Peder Nordbakken har i tillegg til sitt arbeid lokalt og i fylket, bidratt i utformingen av Venstres politikk nasjonalt.

Abid Raja 2

Abid Raja 2

Den lange valgkampen
Abid Raja fra Oslo er foreslått av flertallet i nominasjonskomiteen til førsteplassen på Akershus Venstres stortingsliste. Han er på oppdrag i utenrikstjenesten i India fram til 31.juli 2012. Han kan ikke møte som vararepresentant på Stortinget så lenge han har oppdrag fra utenrikstjenesten, og dette innebærer at Inge Solli møter i Stortinget som vararepresentant for Borghild Tenden når hun skal på tjenestereise første uken i desember. Nittedal Venstre er opptatt av å vite hvordan Abid Raja kan drive den lange valgkampen fra India dersom han blir valgt som 1.kandidat på nominasjonsmøtet.

Delegasjonen fra Nittedal
Nittedal Venstre har 5 delegater på nominasjonsmøtet torsdag 8.november kl. 18:00. Disse er Inge Solli, Arve Pedersen, Leif-Åge Sørlie, Egil Hjorteset og Ingjerd Fjøsne. I tillegg er John-Ludvig Valen og Stein-Erik Rønningen vara / observatører. Akershus Venstres nominasjonsmøte er i fylkeskommunens lokaler i Galleri Oslo.
— Nå får vi avvikle nominasjonsmøtet på demokratisk vis, og så må vi stå samlet bak de kandidatene som blir valgt. Akershus er et svært viktig fylke for Venstre, og vi må gjøre et godt valg her for å få inn egne kandidater, men også for å bidra til at Venstre får inn utjevningsmandater i andre fylker, sier Ingjerd Fjøsne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**