NRK-ytring ga ambassadebesøk

Røyken Venstres Rebekka Borsch som også er stortingskandidat, ble invitert til den russiske ambassaden for å diskutere politikk, etter at hun skrev en kritisk ytring på NRK.no for et par uker siden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

 Stortingskandidat Rebekka Borsch.

Stortingskandidat Rebekka Borsch.
Foto: privat

Under tittelen «Holdningsløs Russland-politikk», kritiserte hun vilkårene for demokratiet i Russland, og norske myndigheter som etter hennes menig ikke klart nok sier hva de syns om utviklingen.

Borsch trakk fram utviklingen etter Vladimir Putins tilbakekomst til presidentkontoret i Kreml.

«Dårlige nyheter fra Russland er blitt fast innslag i nyhetene. Menneskerettsaktivister blir drept, regimekritikere arrestert, demonstrasjoner slått ned, og opposisjonsledere utsettes for razziaer og vilkårlige anklager. Putins tredje periode som president ser ut til å akselerere den negative utviklingen enda mer», skriver Borsch.

UD avfeide kritikken
Hun trekker fram dommen mot jentene i punkebandet «Pussy Riots», og lovforslaget om at ikke-statlige organisasjoner (NGOs) som får pengestøtte fra Vesten må registrere seg som vestlige agenter.

— Jeg møtte to diplomater til en diskusjon i ambassaden. De var ikke enige i alt jeg hadde skrevet, sier Borsch. — De var uenige i kritikken min av det siste valget, og pekte på at alle fikk stemme. I debatten rundt valget i fjor høst, og rundt valget i Hviterussland fikk jeg høre at «hvert folk får den regjeringen det selv vil ha.»

— Jeg oppfattet debatten som mer fruktbar enn replikken fra statssekretær Torgeir Larsen i Utenriksdepartementet til ytringen min, sier Borsch. Hun viser til rådet fra statssekretæren om å ta seg et kurs i russlandspolitikk.

Les mer hos NRK

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**