Fakkeltog og appeller om pelsdyr ikveld

Guri Melby er en av flere som skal holde appell om pelsdyrnæringen ikveld.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Guri Melby under lansering av programkomiteens første utkast 4. september 2012.

Foto: Anne Solsvik

Les også: – Tid for å avvikle pelsdyrnæringen

NOAH arrangerer fakkeltog i Oslo mot pelsindustrien. Fakkeltoget går fra Youngstorget ikveld kl 18. Markeringen avsluttes med appeller foran Stortinget fra ca kl 18.30. Markeringen er landsdekkende, og arrangeres også i Trondheim, Bergen, Stavanger, Ålesund, Tromsø og Bodø.

Flere kjente kulturpersonligheter stiller på kveldens markering. Blant de bekreftede appellantene i Oslo er entertainer Christine Koht, skuespiller Victoria Winge, forfatter Unni Lindell, Nemi-skaper Lise Myhre, skuespiller Mia Gundersen, og veterinær Trude Mostue.

Initiativet Mote Mot Pels representeres av designerne Kjell Nordstrøm og Fam Irvoll og designer og skuespiller Jenny Skavlan. I tillegg stiller flere politikere opp; Hannah Markussen (De Grønne) Guri Melbye (V), Bjørnar Moxnes (Rødt), Alf Holmelid (SV) og Thor Erik Forsberg (Ap) er blant appellantene.

Ny regjering
– Pelsdyrnæringa er ei en næring der dyr lider, der lønnsomhet settes foran dyrevelferd, og der loven stadig brytes. Men det er ei næring som snart må være ferdig i norsk landbruk. For å få til det, trenger vi en ny regjering. Vi trenger en regjering som tar dyr på alvor, som ikke setter særinteresser foran kunnskap, dokumentasjon og dyras beste, sa Guri Melby til NTB.

Hele appellen til Guri Melby kan du lese her.

Se innslag med Trine Skei Grande på Lørdagsrevyen: Pelsdyrnæringen holdt tilbake kritisk rapport om pelsdyrhold

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**