Kutter kvinnetilbud

Aurora har gitt flere kvinner et nytt liv. Nå legges tilbudet til kvinnelige straffedømte ned.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Horn5

Foto: Mathias Fischer

Mandag ble det klart at byrådet i Bergen ikke så seg råd til å støtte prosjektet, som gir hjelp til innsatte kvinner i Bergen fengsel.

Kommunen fikk som kjent en stor ekstraregning da staten ikke lenger ville gi øremerkede midler til en rekke rustiltak. Byrådet bruker nå 26,2 millioner på å opprettholde en rekke rustilbud som Rusakutten, Straxhuset og Megafon. Men de har altså valgt å kutte tilskuddet til Aurora på 2,2 millioner kroner. I går fikk de fire ansatte den triste meldingen om prosjektet må legges ned.

Kjemper for Aurora
— Jeg tror ikke alle forstå hva Aurora betyr for straffedømte kvinner, sier Erlend Horn (V).

Horn vil ta saken opp når bystyret skal behandle budsjettet i desember.

— Jeg liker å tro at folk hører på gode argumenter. Dette er et unikt prosjekt for vanskeligstilte og ressurssvake kvinner. Det må da være mulig å finne 2,2 millioner kroner til Aurora slik at tilbudet kan bestå, sier Horn.

Byråd Liv Røssland har vært tydelige i sin tale til BA.

— Vi har gjort en stor og grundig jobb for å skjerme og redusere nedtrekk i kommunen, uten å klare det helt. Vi klarte ikke å skjerme alt. Det er trist, men ville vært umulig.

Må finne engangssum på 2,2 millioner
— Jeg skjønner at det er tøft for byrådet å få ekstraregningen til rustiltak i fanget av staten. Men dette handler over 60 kvinner som har til sammen har 83 barn. Kan Aurora hjelpe dem til å få seg bolig, arbeid og et rusfritt liv, er det verdt 2,2 millioner kroner, sier Horn.

Les hele saken på side 14 i Bergensavisen onsdag 14. november.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**