Nominasjonsmøtet i Hordaland Venstre

Den 3.november avholdt Hordaland Venstre nominasjonsmøte foran stortingsvalget 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Terje Breivik

Foto: Bård Ek

Terje Breivik (47) fra Ulvik ble på nominasjonsmøtet nominert som Venstres 1. kandidat i Hordaland foran neste års Stortingsvalg.

– Venstre trengs i norsk politikk, understekte Breivik. Det er vårt ansvar at en ny, borgerlig regjering ikke bare blir blå, men grønn; med Venstre ved roret kan vi bytte ut den rødgrønne regjeringen med en ny regjering som setter hensyn til miljøet og til de svakeste i samfunnet høyest.

– Da må Venstre igjen bli representert fra Hordaland. Vi er det tredje største fylket i landet og har landes nest største by.

Åsta_Årøen_pressebilde_2011_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

Åsta Årøen (41) fra Bergen vant kampen om andreplassen mot Idun Bortne (34). Årøen er idag bystyrerepresentant i Bergen, samt leder av Norges Venstrekvinnelag. Årøen har over tid bidratt til å utvikle Venstres velferdspolitikk sentralt.

– Jeg gleder meg til å bidra i valgkampen og markedsføre Venstre sitt menneskesyn overfor velgerene, og i en ny regjering vil nok Venstre representere den sosiale samvittigheten.

Årøen ønsket å fremheve at at det nå er viktig for Venstre å være synlig helse- og sosialpolitikk fremover. Vi må sette fokus på individet.

Mathias Fischer kvadratisk

Foto: Marie Røssland

På tredjeplass ble det en svært jevn kamp mellom Synnøve Handleland (44) fra Kvinnherad og ungdomskandidaten Mathias Fischer (19) fra Bergen, der Fischer til slutt gikk av med seieren.

– Norge trenger verken Arbeiderpartiets heldagsskole eller Høyres testskole, vi trenger Venstres kunnskapsskole. Vi må la lærere være lærere, og fylle klasserommene med kunnskap, ikke bananer, sa Fischer i sin tale til nominasjonsmøtet.

– Jeg vil kjempe for en styrking av lærerutdanningen, mindre byråkrati og mer frihet til lærere og elevene. Pedagogikk skal utformes av læreren i klasserommet, ikke av rådgiverne i kunnskapsdepartementet.

Her er hele listen på 22 kandidater:
1. Terje Breivik 47 Ulvik
2. Åsta Årøen 41 Bergen
3. Mathias Fischer 19 Bergen
4. Anne-Beth Njærheim 48 Bømlo
5. Elizabeth Toft Erichsen 28 Sund
6. Rolf Nesheim 52 Lindås
7. Trond Gullaksen 50 Bergen
8. Sverre Kleivkås 40 Ullensvang
9. Hanne Kvilhaugsvik 23 Bergen
10. Geir Angeltveit 24 Stord
11. Birgitte Hjertaas 48 Askøy
12. Knut Olav R Nestås 26 Voss
13. Tove Kristin Sleire Tistel 41 Masfjorden
14. Alf Helge Greaker 35 Bergen
15. Torstein Hatlevik 40 Tysnes
16. Sigrun Bjorøy 25 Fjell
17. Frode Hervik 36 Radøy
18. Maren Eimind Børslien 21 Odda
19. Jon Sivert S Rykkel 22 Os
20. Daniel Gunnarsen 22 Askøy
21. Julie Andersland 34 Bergen
22. Harald Hove 63 Bergen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**