Irene Dahl på topp i Troms

Irene Vanja Dahl (41) fra Tromsø er valgt til førstekandidat for Troms Venstre. Venstre har nå nominert stortingskandidater i 18 av 19 fylker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Irene Dahl

Foto: privat

Irene Dahl er lokallagsleder i Tromsø Venstre og er til daglig førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø. Hun har doktorgrad i rettsvitenskap med avhandlingen “Norsk fiskerijurisdiksjon overfor utenlandske fiskefartøy” og har tidligere blant annet vært politifullmektig.

Som politiker er hun lokallagsleder i Tromsø Venstre, vara til kommunestyret og styremedlem i Troms Venstre. I tillegg leder hun Likestillingsutvalget i Tromsø kommune.

– Jeg ble medlem av Venstre fordi jeg er sterk tilhenger av partiets ideologi, den sosiale liberalismen. Politikk må fremme og sikre enkeltmenneskets frihet og verdighet, og vi har alle et ansvar for å bidra til dette.

18 av 19 fylker klare
Nå gjenstår bare Vestfold Venstres nominasjonsmøte 1. desember så har Venstre valgt samtlige kandidater til stortingsvalget neste høst.

Blant kandidatene er det flere som har vært toppkandidater tidligere og bærer erfaringen videre. Det gjør blant annet partileder Trine Skei Grande (Oslo), fylkesleder Erik Ringnes (Hedmark) og tidligere stortingsrepresentant André Skjellstad (Nord-Trøndelag). I Akershus, Hordaland og Sogn og Fjordane har de kjente Venstreprofilene Abid Q. Raja, nestleder Terje Breivik og Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn blitt valgt til toppkandidater.

Venstre har også flere nye kandidater som vil bidra til å fremme Venstres politikk på skole, miljø, småbedrifter og velferd. Dette gjelder tospannet Hans Antonsen og Kristin Øygarden som topper listene i både Aust- og Vest-Agder, Per Magnus Finnanger Sandsmark (Østfold), Ketil Kjenseth (Oppland), Rebekka Borsch (Buskerud), Torgeir Fossli (Telemark), Iselin Nybø (Rogaland), Pål Farstad (Møre og Romsdal), Jon Gunnes (Sør-Trøndelag), Arne Ivar Mikaelsen (Nordland) og Trine Noodt (Finnmark).

Presentasjon av alle kandidatene finner dere her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**