Ås Venstre vil bevare ungdomsklubbene

Høyre har gått sterkt ut mot ungdomsklubbene i Ås, og går inn for å avvikle tilbudet. Olav Østerås var klar på Venstres syn da saken ble debattert i kommunestyret 23. november

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Østerås la vekt på respekten for at ungdom er ulike, med forskjellige behov.

-At ungdom er aktive skal vi være glade for. Samtidig er det ikke alle ungdommer som finner seg til rette i organiserte aktiviteter. Det må vi godta, og samtidig vet vi at mangel på aktiviteter kan være en risikofaktor for uheldig utvikling.

Midgard ungdomshus

Foto: Ås kommune

Han påpekte videre at Høyre og FrP ikke foreslår noen innsparing, men en overføring av midler til kulturskolen. Østerås mener det viser en manglende forståelse av hvor ulike tilbud det er snakk om.

-Vi må ikke tro at vi gir disse ungdommene et tilbud ved å styrke kulturskolen. Ungdomsklubbene er noe annet enn organisert aktivitet – ungdomsklubbene er steder å være. Det er hele poenget.

Lederen i Hovedutvalg for oppvekst og kultur roste videre rapporten kommunestyret hadde fått om driften. -Vi har nå fått en utmerket rapport på bordet. Den er usminket, balansert og realistisk. Den viser også at driften av ungdomshusene er basert på en god forståelse av ungdom og ungdoms ønsker og behov, samt en vilje til å lære av erfaringer.

Ås Venstre mener det er viktig å bevare det tilbudet Ungdomsklubbene utgjør, og vil arbeide for å sikre videre drift.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**