Fremmet forslag om etiske retningslinjer

I onsdagens bystyremøte fremmet Venstre forslag om bedre etiske retningslinjer for tjenestekjøp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Partiet Rødt fremmet onsdag forslag om å si opp kommunens avtaler med G4S, da selskapet leverer sikkerhetstjenester til staten Israel. Venstre fikk med seg resten av opposisjonen på å heller kreve bedre etiske retningslinjer for alle kommunale innkjøp.

Andersland 5

Foto: Mathias Fischer

— Jeg er helt enig med interpellanten i at Bergen kommune ikke skal inngå kontrakter med selskaper som bryter folkeretten, men denne formen for saksbehandling blir helt feil. Først må kommunen ha en prinsipiell holdning og definere hvilke kriterier vi vil legge til grunn når vi kjøper tjenester av selskaper. Vi kan ikke ta slike ad hoc-beslutninger om å utelukke enkeltselskaper uten å ha en formening om hvilke kriterier som skal gjelde, sa Venstres gruppeleder Julie Andersland.

Byrådspartiene KrF, Høyre og Frp stemte likevel ned forslaget om bedre etiske retningslinjer.

Du kan lese hele saken hos BA.no.

Her er Venstres forslag:
Bergen kommune ønsker ikke å kjøpe tjenester fra selskaper som bryter med grunnleggende etiske retningslinjer. Eksempelvis kan kommunen følge FNs retningslinjer for et etisk næringsliv slik Oslo kommune har gjort, eller avstå fra tjenestekjøp fra selskaper som er utelukket fra investeringer av Statens pensjonsfond utland. Bystyret ber derfor byrådet legge frem en sak om hvordan dette kan følges opp i praksis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**