Ta vare på dyra

Venstre vil forby pelsindustrien, store dyr på sirkus og forbedre dyras kår i landbruket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Pels på kleshenger

Foto: dataanimert

– Et sivilisert samfunn tar vare på dyra. Det er derfor dyrevelferd er et viktig politikkområde for meg og for Venstre, sier Per Magnus Finnanger Sandsmark. Han er stortingskandidat for Venstre i Østfold.

Allerede da Venstre hadde landbruksministeren sist foreslo vi å forby store dyr i sirkustransport og begynte planleggingen av å avvikle pelsindustrien, slik Nederland nå gjør.

Vi har også foreslått dette på stortinget denne perioden og stadig flere støtter oss. De eneste store motstanderne som er igjen er Senterpartiet.

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Silje England

– For dyras beste trenger dette partiet avløsning fra regjeringskontorene. Det vil Venstre bidra til, sier Per Magnus Finnanger Sandsmark (V).

Venstre er det eneste partiet på stortinget som både vil avvikle pelsindustrien, bedre dyras vilkår i landbruket og sikre større kontroll og etterforsking av dyretragedier.

– Når jeg kommer inn på Stortinget til høsten vil jeg også være dyras stemme på tinget. Det trenger Østfold, sier Finnanger Sandsmark.

Finnanger Sandsmark har også sittet i programkomiteen til Venstre der han har fått gjennomslag for et offensivt dyrevelferdskapittel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**