Vil flytte Fana brannstasjon

På bystyremøtet før påske spurte Julie Andersland (V) byrådet om det var satt i gang en dialog med brannvesenet for å finne en bedre lokalisering av brannstasjonen i Fana.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Brannmann

Foto: Microsoft

På bystyremøtet før påske spurte Julie Andersland (V) byrådet om det var satt i gang en dialog med brannvesenet for å finne en bedre lokalisering av brannstasjonen i Fana. I dag ligger stasjonen fra 1956 sentralt på Paradis.

Til Fanaposten sier Andersland at bakgrunnen for hennes engasjement er at hun registrerer at byen vokser i rasende tempo.

— Det bygges mye i Fana og Ytrebygda, og spesielt i sørlige området. Det fører til at byen vokser, og at dekningsområdet som Fana brannstasjon skal passe på blir stadig større. Dagens lokalisering er ganske nært sentrum, og jeg mener at det er viktig å sette i gang en diskusjon om dette nå, sier hun.

Ny brannstasjon vil ta tid

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

Andersland viser til at det ofte tar svært lang tid å etablere nye brannstasjoner. Hun mener at befolkningen vil være tjent med å få en mer moderne brannstasjon som holder til mer sentralt i området som skal dekkes.

— Hun fortalte at de er i dialog med brannvesenet og vurderer brannberedskapen i hele Bergen fortløpende, men nå særlig stasjonene i Fana og Laksevåg. Det vil bli lagt frem en sak for bystyret, men når dette skjer kunne ikke byrådslederen si ennå. Det viktige er at jobben er påbegynt, og at byrådet signaliserer at de ser viktigheten av dette, sier Andersland.

Les hele saken på side 6 – 7 i Fanaposten tirsdag 3. april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**