Språk- og kulturfestivalen

Språk og kulturfestivalen 2013 ble arrangert søndag 7. april, der det konkurreres i sang og diktopplesning på tyrkisk og norsk. Dette er en viktig arena for barn og ungdom å lære om andre kulturer. Det var derfor en stor ære for Drammen Venstre å få dele ut medaljer til vinnerne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Semifinalen ble arrangert i et fullsatt Drammen teater med kategoriene dikt, sang, og folkedans. På scenen sang deltagerne, som var gutter og jenter mellom 8 år og 17 år, på både tyrkisk og norsk. Vinnerne fra hver kategori går nå til finalen i Oslo. Der kan de få muligheten til å være med videre til «Den tyrkiske olympiaden» i Tyrkia, og vil representere norsk kultur for flere hundre tusen tilskuere i et arrengement hvor ungdom fra hele verden møtes.

Sang i språk og kulturfestivalen

Ulla Nordgarden, Yousuf Gilani, Tove Hofstad og Lars Andre Landås, fikk æren av å dele ut priser i hver sin kategori.

– Å få lov til å dele ut pris var en meget hyggelig overraskelse, var den umiddelbare reaksjonen til Tove Hofstad. Deltakerne og arrangørene fortjener masse skryt, for er det noe som bygger broer, så er der arrangementer som dette!

Festivalen ble første gang arrangert i 2009, og det ligger mange timer med frivillig arbeid bak arrangementet. Språk og kulturfestivalen har som mål at forskjellige etniske grupper skal møtes, og ved hjelp av sitt språk og sin kultur, bli kjent med hverandre. Drammen kommune bidrar med økonomisk støtte til festivalen, noe Drammen Venstre støtter fullt ut.

– Språk og kulturfestivalen er et glimrende eksempel på hvordan forskjellige kulturer beriker hverandre, sier Lars Andre Landås. Vi fikk se et fargerikt show med innslag fra både tyrkisk og norsk kulturtradisjon. Vi trenger flere slike arenaer for å bygge kulturforståelse blant barn og ungdom.

Vi Drammen Venstre støtter arbeidet til Språk- og kulturfestivalen, og vi ønsker deltagerne lykke til i finalen ved Oslo Konserthus.

Sang i språk og kulturfestivalen
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**