Irene kjemper for verdiskaping og omtanke for de som faller utenfor

Venstres stortingskandidat i Troms, Irene Dahl, snakket til den liberale fornuften og det sosiale hjertet i sin tale til Venstres landsmøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Irene Dahl brukte sitt innlegg i generell politisk debatt til å snakke om to av sine hjertesaker; logistikk som fremmer verdiskaping, i nord som i sør, og lavterskeltilbud for folk som faller utenfor i samfunnet.

Første tema i talen hennes var transportutfordringer i nord, hvor hun slo et slag for Tromsbanen og sa tydelig i fra at nordområdesatsingen avhenger av gode transportforbindelser:

– Transport handler ikke bare om personer, og dermed innbyggertall, men også om næring og varetransport der verdiene skapes. Nordområdene er en region preget av internasjonalt samarbeid og verdifulle ressurser, men infrastrukturen speiler ikke utviklingen og hemmer verdiskapingen. Av hensyn til sikkerhet, miljø og effektiv varetransport må godstrafikken flyttes over på bane også i Nord-Norge!

Fra samferdselspolitikk gikk Dahl over til å snakke om betydningen av lavterskeltilbud for psykisk syke, og illustrerte samtidig at Venstre er partiet som kombinerer troen på verdiskaping og grønn vekst med kampen for et sosialt sikkerhetsnett.

– Å gi folk en sjanse til, en sjanse til å lykkes og å delta i samfunnet er grunnleggende liberalt. Vi må ikke tro at velferdsstaten er ferdigutviklet, vi må stadig se etter løsninger for hvordan systemet bedre kan møte behovet til enkelte. Derfor vil jeg snakke om Fontenehuset, som er et lavterskeltilbud som gir folk som faller utenfor meningsfulle dager og troen på seg selv. Slike tilbud må en liberal velferdspolitikk satse mer på!

Fontenehuset er stiftelser som drives i samarbeid med NAV, som sosiale møteplasser og arbeidstrening for mennesker som sliter med psykiske helseproblemer.

– Det beste og vakreste med Fontenehuset er at det er helt ubyråkratisk, du trenger ingen legehenvisning for å komme dit. Hvis jeg velges inn på Stortinget vil jeg arbeide for en mer forutsigbar statlig finansiering av Fontenehusene og andre som ser den enkelte, gir dem en ny sjanse og setter folk først.

For ytterligere kommentarer, kontakt Irene Dahl på telefonnummer 92 89 98 57.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**