Landsmøtet LIVE fra kl. 09

Landsmøte 2013: 12. – 14. april: Velkommen til Venstres landsmøte. Sendingen fra Fornebu starter kl. 13 00. Partileder Trine Skei Grande holder sin tale til landsmøtet kl. 14 00. – Det blir friske debatter, men det er også veldig mye vi er helt enige om, bl.a. at vi trenger en ny kurs for skolen og miljøpolitikken i Norge, sier hun. Les også utdrag fra presseklipp fra møtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


LIVE fra kl 13 00 fredag 12. april.
Se opptak av Trines tale til LM kl. 14 00 fredag: – Vi har 151 dager på oss, 3.606 timer, 183.960 minutter til å vise velgerne at Norge blir annerledes med et nytt politisk flertall der Venstre har avgjørende innflytelse.
Mer om: Program for Landsmøtet | Oppdaterte sakspapirer | Praktiske opplysninger
Alt om: Landsmøtet 2013 på samleside.

Denne siden krever Adobe Flash eller IOS (iPhone/Ipad)

Get Adobe Flash player

Video: Video for Web

Trine Skei Grande og Bjørn Myklebust (NRK) på politisk kvarter (LM 2013).

Trine Skei Grande og Bjørn Myklebust (NRK) på politisk kvarter (LM 2013).
Foto: Anne Solsvik

Starter dagen med 5,6
Landsstyret i Venstre hadde møte kvelden før landsmøtet begynner, og våknet i dag til en måling i Aftenposten/Adressa som gir Venstre en oppslutning på 5,6 %. Det mener Skei Grande gir et veldig godt utgangspunkt foran høstens valgkamp. Hun holder sin tale til landsmøtet 14:00, og startet dagen med å besøke Politisk Kvarter på NRK P2.

– Venstre mener det er behov for et regjeringsskifte, blant annet for å få en ny kurs i skole- og miljøpolitikken, sa Skei Grande. Du kan høre intervjuet på NRK politisk kvarter.

 Trine Skei Grande etter talen på Venstres landsmøte 2013.

Trine Skei Grande etter talen på Venstres landsmøte 2013.
Foto: Jo Straube

Trygt plantet i sentrum
Dagsavisen skriver i dag at Venstre står trygt plantet i sentrum av norsk politikk. – Vi mener det er lettest å bli enig med KrF og Høyre om regjeringssamarbeid. Hvis ikke Venstre klarer å sette et grønt merke på en regjering så kan vi ikke være med i den, sier Skei Grande til Dagsavisen.

Les: Guri Melby (leder av Venstres programkomité) i Dagsavisen: Blågrønt, ikke mørkeblått
Les: Venstre vil ha flere velgere som Monica

 Landsmøtesalen er tom for folk, men fra kl 13 00 er det fullt.

Landsmøtesalen er tom for folk, men fra kl 13 00 er det fullt.
Foto: Helene Skulstad

Unge Venstre har vært svært aktive i forkant av programdebatten, og kommer til landsmøtet for å kjempe for gjennomslag i saker som er viktig for dem. Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn vil blant annet følge sentralbanksjef Øystein Olsens anbefaling om å redusere pengebruken over handlingsregelen fra 4 til 3 prosent.

Også de lokale kandidatene har store ambisjoner om politiske resultater etter høstens valg. For Akershus Venstres 1. kandidat Abid Raja, blir asyl- og innvandringspolitikken spesielt viktig.

– Må overholde internasjonale forpliktelser
– Det er helt uaktuelt å gi Fremskrittspartiet gjennomslag i innvandringspolitikken. For Venstre er det en selvfølge at Norge skal overholde våre internasjonale forpliktelser. Dersom det kommer mennesker til Norge som har behov for beskyttelse og asyl, så kan vi ikke la være å gi dem det fordi de har mørk hudfarge eller vi allerede har mange asylsøkere, sier Raja til NRK.

Kunnskap og miljø
Landsmøtet sendes på Venstres nett-tv fra kl. 13:00 (se øverst i saken), med partielederens tale kl. 14:00 som det første høydepunktet.

– Jeg kommer til å snakke mye om skole og miljø, og spesielt behovet for en styrket satsning på lærerutdanning og kollektivtransport. Andre viktige temaer blir blant annet fattigdomsbekjempelse, forskning og varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, også må jeg selvfølgelig innom den viktige rollen Venstre har spilt i å bygge ut velferdssamfunnet i Norge gjennom vår lange historie. Det pleier å slå an i Venstre-forsamlinger, for det er noe vi er veldig stolte av, alle sammen, avslutter Skei Grande.

Les mer om Landsmøtethttps://www.venstre.no/lm2013. Her finner du også oppdaterte sakspapirer og live video fra Trines tale og resten av møtet.

Sakset fra media
Vil ha kunnskapsministeren i en ny regjering.
Vil gi lærere med doktorgrad 5000 kr mer i måneden.
– Venstre skal ta tilbake nøkkelen til kunnskapsdepartementet.
Venstre-lederen vil bli undervisningsminister.
— Regjeringen sier «fuck byene».
— Fuck Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Lillehammer, Halden og Tromsø.
– Arnstad sier «fuck Oslo» med Nasjonal Transportplan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**