Sidemål og Intercity – Lillehammer Venstre på landsmøte

Terje Rønning, Sanna Sarromaa og Per Andreas Mæhlum var trioen som reiste fra Lillehammer til Venstres landsmøte på Fornebu 12.-14.4. Rønning kjempet for jernbane, Sarromaa rocket forsamlingen med skolepolitikk og Per Andreas Mæhlum lyttet og lærte på sitt første landsmøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Terje Rønning om den døde laksen

Foto: Sanna Sarromaa

– En klar seier, sa Rønning etter at Venstre gikk for full Intercity-utbygging for hele Intercity-triangelet innen 2025 som han selv argumenterte for fra talerstolen. — For Lillehammer og Gudbrandsdalen er det spesielt viktig å få godset over på land, mener Rønning,

– Det er heller ingen ord "endestasjon" på Venstres program, sier Rønning. — Det viser at togsatsingen ikke har noen ende.

Skolepolitikk og donoregg
Landsmøtet på Fornebu var heftig, fordi Venstres neste stortingsvalgprogram for neste stortingsperiode ble behandlet. Blant taperne var Sanna Sarromaa.
– Jeg ville ha mer fornuftige formuleringer om sidemål i programmet, sa Sarromaa. — Vi har en sidemålsundervisning og karaktersetting i norskfaget som ikke fungerer. Men dessverre er nynorsk Venstres historiske gullku, sier Sarromaa som tapte avstemningen.

Sarromaa tapte også kampen om karakterene på 7. trinn.
– Venstre ville fortsatt ikke åpne for karakterer på barneskolen, noe som jeg synes er misforstått snillisme. Det går an å gi både gode, fyldige tilbakemeldinger og karakterer, sier Sarromaa. — Karakterer i 7. klasse kan gjøre overgangen til ungdomsskolen lettere og mer realistisk.

Blant seierne for Sarromaa var Venstres åpning for eggdonasjon.
– Endelig er mannlige og kvinnelige kjønnsceller likestilt, sier Sarromaa.

Sanna Sarromaa

Foto: Terje Rønning

Landsmøte på Lillehammer?

Lillehammer Venstres leder, Per Andreas Mæhlum, var meget fornøyd etter sitt første landsmøte.
– Lærerikt, spennende og inspirerende! sa Mæhlum. — Dette er bra input for valgkamp. Også Mæhlum framhevet viktigheten av jernbane.

Lillehammer Venstre har søkt om å ha Venstres landsmøte i 2015.
– Vi har fasilitetene, beliggenheten og fantastiske muligheter til et variert kulturprogram, sier Mæhlum, Rønning og Sarromaa.
– Jeg har foreslått Mini-OL for Venstre som landsmøtets kulturprogram, sier Sarromaa. —

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**